Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

– Vill spela i Liverpool

Bild till nyheten

Ibrahima Konate har lämnat RB Leipzig för spel i Liverpool. Leipzigs Josko Gvardiol hoppas kunna göra samma flytt i framtiden.

RB Leipzig har sålt Ibrahima Konate till Liverpool och ser Josko Gvardiol som en ersättare, han skrev på för den tyska klubben förra sommaren men stannade kvar i Dinamo Zagreb på lån under den gångna säsongen.

19-åringen är en flexibel försvarsspelare som kan agera både till vänster och centralt i en backlinje. Han är EM-aktuell med sitt Kroatien och konkurrerar om en startplats i kroaternas premiärmatch mot England. 

Gvardiol har på grund av förra säsongens utlån inte hunnit göra något framträdande för RB Leipzig, men han har redan uttalat en önskan om att gå i Konates fotspår.

– I Liverpool, svarar kroaten när han av 24sata får frågan om vilken klubb han i framtiden skulle vilja spela i.

– Från ung ålder har jag tittat på Liverpools matcher med min pappa, jag växte upp med dem. När jag blev allt mer intresserad av fotboll så började jag följa dem nära och jag skulle definitivt vilja spela i Premier League och för Liverpool.

Liverpool har en bra relation med Red Bull-klubbarna Leipzig och Salzburg efter värvningar av Takumi Minamino, Naby Keita och nu senast Ibrahima Konate.

Bannerbild