Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

Klopps farväl till Wijnaldum

Bild till nyheten

Det står nu klart att Gini Wijnaldum lämnar Liverpool för spel i Paris Saint-Germain. Jürgen Klopp hyllar mittfältaren som spenderade fem år på Merseyside.

Gini Wijnaldums kontrakt med Liverpool löper ut 30 juni och därefter blir han Paris Saint-Germain-spelare, det bekräftades idag.

Nederländaren lämnar efter fem år i klubben där han i allra största grad har bidragit till lagets framgångar i form av en Supercup-titel, VM för klubblags-titel, Champions League-titel och Premier League-titel.

Jürgen Klopp har i en intervju med Liverpoolfc.com tagit farväl av Wijnaldum.

– Som lag har vi redan sagt farväl till Gini, det gjorde vi på Anfield efter sista matchen för säsongen med vår Guard of honour, sedan har vi tackat av honom mer privat också, säger tysken.

– Det var tufft för oss alla med tanke på hur mycket den här fantastiska personen betyder för gruppen. Han har varit en stor del av våra liv under väldigt lång tid. Det finns ingenting som jag inte kommer att sakna med honom.

– Jag kommer att sakna spelaren helt galet mycket. Han besitter kvaliteter av högsta klass, han är en av de smartaste spelarna jag någonsin haft privilegiet att träna. Hans bidrag var nästintill omätbart. 

– Men som person kommer han att lämna ett stort hål efter sig, man kan inte tänka sig en mer omtänksam person. Gini är stark och tycker till om mycket, men han gör alltid allt för lagets bästa. Hans lagkamrater beundrade och respekterade honom.

– Hans leende lyste upp vår arbetsplats. Han var en stor del av vårt dunkande hjärta. 

– Nu är han någon annans och å lagets vägnar önskar vi honom all lycka i Frankrike och PSG. Det är ingen överraskning att han går till en sådan otrolig klubb. Med tanke på hans personlighet kommer han att älska staden och laget och de kommer att älska honom.

– Farväl, Gini: du kom, du såg, du vann allt. Du är en Liverpoollegendar nu och för alltid.

Bannerbild