Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Brassarna spelar Copa America

Bild till nyheten

Det fanns frågetecken kring Brasiliens medverkan i Copa America, men nu står det klart att laget kommer att delta i turneringen.

Det har tidigare i veckan rapporterats om att de brasilianska spelarna funderat på att bojkotta Copa America efter att Brasilien blev värdland. Landet har drabbats rejält hårt av coronapandemin och en del spelare såg det som ansvarslöst att genomföra turneringen.

Men efter att landslaget slutfört sina två VM-kvalmatcher kom de med ett gemensamt besked om att de kommer att spela. 

"Av olika anledningar både humanitära och professionella, är vi missnöjda med hur Copa America hanterats av Conmebol, oavsett om turneringen skulle spelas i Chile eller Brasilien. Den fakta som vi tagit del av får oss att tro att beslutsprocessen kring detta varit otillräcklig," skriver spelarna i ett meddelande som bland andra Alisson Becker delat på sin Twitter.

"Vi har ett uppdrag att utföra med den historiska gulgröna tröjan som blivit världsmästare fem gånger om. Vi är missnöjda över hur Copa America organiseras, men vi kommer aldrig att säga nej till det brasilianska landslaget."

Copa America startar på söndag med en match mellan Brasilien och Venezuela och Liverpooltrion Roberto Firmino, Alisson Becker och Fabinho kommer att delta i turneringen.

Bannerbild