Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Argument för att semestra i Liverpool

Bild till nyheten

Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool och Premier League.

Har du inte lyckats se en hemmamatch på plats i Liverpool än? Det är mångas dröm att få göra just detta. Ibland kan det vara svårt att motivera sitt resesällskap att göra just en resa för att gå på fotboll. Men du kan vara lugn – vi sköter kompromissen åt dig! Här kommer tips på saker som gör Liverpool värt att besöka oavsett vad man har för intresse.

Även om England och speciellt norra delen inte är känd som ett sommarparadis finns det en hel del att göra både inomhus och utomhus i och kring Liverpool. Genomsittsnederbörden är högre här än i de flesta delarna av Sverige, men det är också det som gör att det är så intensivt, vacker grönska. Skulle du ha otur och få någon dag extra med regn när du är där på semester kanske några timmars spel på casino utan svensk licens kan få timmarna att gå och kanske till och med dryga ut reskassan lite.

Stadens historia

Liverpool är en stad med en lång och händelserik historia, den första skriften som man har hittat stadens namn i är från 1190. Där skrev det som Liuerpul vilket tolkats som lerigt vatten. Staden ligger vid det som idag är Merseyviken på öns västra sida med Irland utanför. Mycket av Liverpools historia cirkulerar kring just hamnen som förstördes i en storm 1560 och inte byggdes upp igen förrän 1635. Hamnen hade en stor del i slavhandeln och skeppningen av förslavad arbetskraft till Nordamerika på 1700-talet. Hamnen var också betydande under emigrationen på 18- och 1900talet då flertalet av européerna passerade staden för att ta båten till USA.

En knutpunkt med en stark historia

Att ta sig till och från Liverpool är inga problem, det finns möjlighet att ta båt, tåg, bil och flyg till och från staden. Världens första passagerartåg invigdes mellan Liverpool och Manchester 1830. Världens första tunnel under vatten byggdes under Mersey floden 1889, även den för tågtrafik. Under floden går idag också två vägtunnlar för att underlätta trafik till och från staden och hamnen.

Att göra på matchdagen

Mycket av det som gör en matchdag fantastisk går att njuta av även om man inte lyckas få tag på biljetter, att spendera en hel dag kring Anfield stadium på en matchdag är en upplevelse. Mat och dryck finns att få på flertalet pubar kring stadion så du behöver varken gå hungrig, törstig eller ensam på hela dagen. Ett besök på Hillsborough Memorial för att hedra minnet av de 96 supportrar som förlorade livet i katastrofen -89 ger en tid och tillfälle att minnas varför vi älskar fotboll och varför vi är där.

Att känna av hur stämningen byggs upp och hur fansen samlas inför avspark är en speciell känsla, se till att få ett bra bord på en uteservering i god tid eller varför inte köpa lite god paj och sätta sig i gräset nära stadion och sedan njuta av stämningen och hur ljudvolymen växer.

Stadens historia i Albert Dock

Historien kring Liverpool handlar nästan helt om sjöfarten och hamnen så det är inte märkligt att det är här man kan lära sig och ta del av historien. De många gamla industribyggnaderna som står kvar är uppmärksammade som ett världsarv av UNESCO. Två intressanta museer som ligger i hamnen är International Slavery Museum som handlar om slavhandeln och Mersyside Maritime Museum där utställningarna handlar om passagerartrafik inklusive Titanic.

Nationalparken Snowdonia

Inte långt ifrån stadens på andra sidan gränsen till Wales ligger Snowdonia en välbesökt och uppskattad nationalpark på 2130 km2. Där finns det ett antal vandrings- och cykelleder av olika längd och svårighetsgrad. Det finns gott om bed ´n Breakfasts som man kan sova på och även låna cyklar av. Faktum är att 60% av nationalparken är privatägd, vilket är unikt då de flesta är statligt ägda.

Liverpool katedralen

Katedralen i Liverpool är Storbritanniens största och är hela 189m lång och ett torn som är 101m. för den som inte har höjdskräck kan man gå upp i tornet och har man tur och är där när det är klart väder ser man hela vägen upp till Blackpool. Innan man är uppe måste man gå de 108 trappstegen eller så kan man fuska och ta en av de två hissarna. Har man höjdskräck finns det gott om saker att titta på och förundras över på markplan. De blyinfattade glasen och statyerna kan få de flesta att häpna.

The Beatles med flera

Att musikscenen i Liverpool är världsberömd och i allra högsta grad levande är en annan aspekt av staden som knappt går att undvika att ta del och njuta av. Att hitta en pub eller spellokal som har spelningar med just din musiksmak är bara en googling bort!

Bannerbild