Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Robbo om misstaget inför CL-finalen

Bild till nyheten

Andy Robertson menar att han inte riktigt kunde njuta av uppladdningen till Champions League-finalen i Kiev. När Skottland nu ska spela EM hoppas han kunna omfamna glädjen bättre.

Andy Robertson kom till Liverpool från Hull och var därför oerfaren när det kommer till de största matcherna, de avgörande finalerna. Redan i första säsongen som Liverpoolspelare fick han uppleva en Champions League-final.

Finalen, som spelades mot Real Madrid i Kiev, slutade i en förlust med 3-1. Resultatet stör fortfarande Robertson, men han berättar om ett misstag inför finalen som påverkade känslan av den stora händelsen.

– Jag har varit involverad i några stora fotbollsmatcher nu. Den första Champions League-finalen minns jag väl. Att vi förlorade irriterar mig fortfarande. Jag kommer aldrig att glömma uppladdningen till den finalen, som jag inte lyckades att njuta av överhuvudtaget, säger vänsterbacken till FourFourTwo.

– Jag stressade för mycket med saker som att min familj och vänner skulle kunna resa till Kiev, istället för att njuta av det faktum att jag behövde jobba lite för att de skulle kunna se mig spela en Champions League-final.

Liverpool och Robertson tog snabbt revansch på finalförlusten, redan året därpå var de tillbaka i final och besegrade då Tottenham med 2-0.

– I den andra finalen, ett år senare, såg jag till att ta in alla intryck och inte stressa. Jag njöt av uppladdningen till matchen. Jag hoppas att jag kan göra detsamma inför EM.

– Även om man bestämt sig för att göra det så vet man aldrig vad som lurar runt hörnet. Det är viktigt att leva i nuet,  många tidigare spelare har berättat för mig att det är väldigt lätt att gå igenom en hel karriär utan att njuta av intrycken.

När Skottland kliver in i EM nästa vecka gör de det för första gången sedan 1996. I skottarnas grupp återfinns Tjeckien, Kroatien och England.

Bannerbild