Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Osäkerhet kring de Afrikanska mästerskapen

Bild till nyheten

Det är inte säkert att Liverpool tvingas klara sig utan Naby Keita, Sadio Mané och Mohamed Salah kommande vinter, detta då det råder osäkerhet kring när de Afrikanska mästerskapen kan arrangeras.

Liverpool Echo meddelar att planeringen av kommande säsong blivit än mer komplicerad för Liverpool då de Afrikanska mästerskapen kanske inte kan spelas i vinter som planerat.

Lottningen av grupperna till turneringen skulle egentligen äga rum 25 juni, men den har skjutits upp på grund av logistiska skäl knutna till coronapandemin. Inget nytt datum för lottningen har presenterats. 

Eurosport-journalisten skriver att det är osäkert att turneringen kommer att spelas överhuvudtaget med tanke på ett inbördeskrig i värdnationen Kamerun. Turneringen har redan flyttats fram från denna sommar till januari nästa år, men just nu är säkerhetsläget i Kamerun sådant att det inte går att garantera att en turnering kan genomföras där. 

Det återstår att se om turneringen flyttas fram ytterligare, men det är helt klart en fråga som Liverpool kommer att följa med intresse då Naby Keita, Sadio Mané och Mohamed Salah alla kommer att missa delar av klubblagssäsongen om den spelas som planerat i januari.

Bannerbild