Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Hendersons stöttande ord till Trent

Bild till nyheten

Trent Alexander-Arnold missar EM på grund av skada. Jordan Henderson förstår att det är ett tungt bakslag men påminner om att högerbacken har framtiden för sig.

Efter en vår med idel fina prestationer lyckades Trent Alexander-Arnold säkra en plats i den engelska EM-truppen, en stor framgång för högerbacken som petades från landslaget tidigare i år.

Sedan var olyckan framme. I träningslandskampen mot Österrike skadade sig Alexander-Arnold så pass allvarligt att han missar mästerskapet. När det stod klart att det inte blir något EM konstaterade den unge engelsmannen att han är helt förkrossad, nu stöttas han av landsmannen och lagkamraten Jordan Henderson.

– Ja, självklart, svarade Henderson när han i en intervju med Sky Sports fick frågan om han pratat med Alexander-Arnold om situationen.

– Så här, Trent kommer att klara sig bra, han är stark mentalt. 

– Han är en ung kille som har många mästerskap framför sig. Sjävklart är han besviken. Jag tycker att han har presterat väldigt bra under de senaste månaderna, han har varit otrolig, så det är klart att han är besviken.

– Jag har sagt åt honom att vila, återhämta sig och tänka på någonting annat än fotboll under några veckor för att sedan komma tillbaka till försäsongen och köra hårt igen, det är jag säker på att han kommer att göra.

Idag kom beskedet att Brightons Ben White ersätter Alexander-Arnold.

Bannerbild