Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

– Känner mig i fin form

Bild till nyheten

Jordan Henderson gjorde comeback när England besegrade Rumänien. Mittfältaren har en bra känsla i kroppen inför EM.

I februari tvingades Jordan Henderson att operera ljumsken, något som innebar att våren bestod endast av rehabilitering. 

När England genrepade inför EM med en match mot Rumänien fick Henderson göra sina första 45 minuter sedan skadan då han byttes in i halvtid. 

– Jag känner mig i fin form. Det var härligt att vara tillbaka ute på planen, sa mittfältaren till BBC efter gårdagens match.

– Jag tog mig igenom 45 minuter för första gången på länge, så jag är med det det och jag kände mig i ganska bra form under matchen, vilket jag är glad över. Nu får jag en vecka till med träning inför den första matchen i EM, förhoppningsvis återhämtar jag mig väl.

– Jag behövde inte ta några risker genom att spela i träningsmatchen mot Österrike. Jag har tränat hårt med den engelska truppen och kände mig inte 100 procent inför den matchen. Vi kände att det var smartast att stå över den matchen för att jag skulle vara redo till den här matchen. Vi fattade rätt beslut känner jag. Nu blir jag starkare för varje dag som går.

Henderson hade chansen att utöka sitt lags ledning när han klev fram från elva meter vid ställningen 1-0, men straffen räddades av den rumänska målvakten. Efter matchen blev det en del diskussioner om Hendersons beslut att ta straffen då det egentligen var tänkt att Dominic Calvert-Lewin skulle ha slagit den.

– Jag har missat viktigare straffar än denna, så det är inga problem. Självklart är jag besviken, jag känner mig ledsen för Doms skull. Men det tar inte så hårt på mig, jag tänker mer på att komma tillbaka i form, sa han till Sky Sports.

Bannerbild