Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Jobbar för bättre blick för spelet

Bild till nyheten

Trent Alexander-Arnold har genomfört specialträning för att förbättra förmågan att snabbt identifiera rätt passningsalternativ ute på planen.

Trent Alexander-Arnold har blivit känd för sin fina passningsfot och har från sin högerbacksposition levererat assist på löpande band under de senaste åren. På seniornivå har han hunnit med att göra hela 44 assist trots sin unga ålder.

I jakt på ständig utveckling och förbättring har Alexander-Arnold tagit hjälp av en specialist för att förbättra sin blick för spelet genom att träna upp sin koncentration och förmåga att hålla koll på multipla föremål i rörelse. Specialträningen är en del av engelsmannens sponsorsamarbete med Red Bull.

– Jag har inte jobbat med detta tidigare, jag tror inte att det är många inom fotbollen som gjort det, så det här var en möjlighet som jag inte kunde tacka nej till, säger högerbacken om träningen.

– Marginella förbättringar kan vara enormt betydande i alla sporter, särskilt fotboll. Med tanke på konkurrensen är det viktigt att hitta små potentiella förbättringsområden som andra kanske inte fokuserar på, detta är definitivt ett sådant.

Träningsprogrammet var sex veckor långt och 22-åringen förbättrade de ovan nämnda förmågorna med hela 241 procent. Reaktionsförmågan förbättrade han med 36 procent.

Bannerbild