Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Hendo överraskade U18-laget

Bild till nyheten

Jordan Henderson är en förebild för många unga fotbollsspelare. Förra veckan fick spelarna i Liverpools U18-lag chansen att träna tillsammans med klubbens lagkapten.

Förra veckan fick akademispelarna på U18-nivå en överraskning inför ett träningspass som lyfte stämningen i truppen rejält efter besvikelsen från finalförlusten mot Aston Villa i FA Youth Cup bara några dagar tidigare.

Det var nämligen så att Jordan Henderson dök upp och deltog på träningen som en del av hans förberedelser inför den nu pågående landslagssamlingen. Mittfältaren har inte spelat sedan i vintras och var mån om att få ett extrapass i benen.

– Jordan kom och tränade med oss, det var något som staben för seniorlaget och Alex (Inglethorpe, akademichef) var pushade för eftersom han ville ha lite extra träning, säger U18:s tränare Marc Bridge-Wilkinson till Liverpoolfc.com.

– Med tanke på besvikelsen från Aston Villa-matchen några dagar tidigare så var det nog en perfekt dag för detta att hända, det blev ett naturligt lyft för gruppen.

– Vi berättade för grabbarna ungefär fem minuter innan passet, de blev väldigt taggade och glada. Träningen blev väldigt bra och Jordan bidrog mycket i det. Han var fantastisk i sättet han uppträdde och tränade, han satte en väldigt hög standard.

– Grabbarna ville visa vår klubbs lagkapten vad de kan, så det blev en riktigt bra träning med mycket energi, inte minst från Hendersons sida.

– Man kan inte säga nog om allt positivt med Jordan. Han kom in, tränade fullt och såg till att passet blev bra, han lyfte stämningen och höjde tempot. 

– Man behövde bara se honom i den korta stunden för att se vad klubben saknat under de avslutande matcherna av säsongen. Vi hoppas att allt går bra för Jordan och att sommarens EM blir lyckat.

Bannerbild