Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Lovren om mardrömsmatchen

Bild till nyheten

Dejan Lovren menar att matchen mot Tottenham 2017, där han blev utbytt i första halvlek, var en vändpunkt för hans Liverpoolkarriär.

Liverpools bortamatch mot Tottenham 2017 slutade i en kollaps. Efter undermåligt försvarsspel i långa perioder slutade det hela i en förlust med 4-1. För Dejan Lovren var matchen extra tung då han blev utbytt redan efter 31 minuters spel.

Matchen blev en slags bottennapp för Liverpool som därefter uppvisade betydligt bättre form och noterades för endast tre förluster på de 29 återstående ligamatcherna.

Dejan Lovren beskriver att det var en vändpunkt för honom personligen.

– Låt mig säga såhär, när Klopp bytte ut mig efter en halvtimme i matchen mot Spurs, när vi låg under med 2-1, så blev jag chockad, säger kroaten till FourFourTwo.

– Men den stunden var avgörande för mig, jag behövde förändra mitt sätt att tänka, jag behövde jobba ännu hårdare. Från den stunden så gick det bra ända fram tills min tid i Liverpool var över.

– Efter det så vann vi stora titlar. Det är ofta så att någonting händer som tänder en låga, det var definitivt stunden då Liverpool började brinna.

– Ingen annan kanske ser det så, men enligt mig själv så började jag spela bra efter den matchen, Klopp är medveten om det. 

Förra sommaren valde Lovren att lämna Liverpool i jakt på mer speltid. Det bar av till Zenit St. Petersburg där han är ordinarie startspelare i det lag som vann den ryska ligan den gångna säsongen.

Bannerbild