Sex spelare med osäker framtid

Bild till nyheten Sex spelare med osäker framtid
Sommarens transferfönster närmar sig. För flera spelare kan det innebära slutet som Liverpoolspelare.

Liverpool lyckades rädda upp en säsong som i vintras såg ut att sluta i katastrof. Tillslut knep de tredjeplatsen i Premier League och säkrade en Champions League-plats efter en stark avslutning med åtta segrar och två kryss på de tio sista matcherna.

Jürgen Klopp och tränarstaben kommer säkerligen spendera sommarmånaderna genom att planera för en kommande säsong då Liverpool ska försöka utmana Manchester City om ligatiteln. Förhoppningarna om en sådan utveckling stärks betydligt med tanke på att Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip väntas vara tillbaka under försäsongen efter lång skadefrånvaro.

Truppen väntas även förstärkas på transfermarknaden. RB Leipzigs Ibrahima Konate kommer enligt rapporter allt närmare en slutförd övergång till Liverpool. Det finns även förväntningar hos de som följer klubben närmast att anfallet förstärks samtidigt som det ryktas mycket om en mittfältsvärvning för att täcka upp luckan som Gini Wijnaldum lämnar efter sig. 

Sommarens transferfönster lär inte enbart handla om spelarköp, flera nuvarande spelare ser ut att lämna Merseyside. Liverpool Echos Paul Gorst har listat sex spelare med en osäker framtid.

Divock Origi

Origi har inte mycket positivt att ta med sig från den gångna säsongen. Han lyckades endast göra ett mål på hela säsongen, ett mål som kom mot Lincoln i Ligacupen i höstas. 

Liverpool sägs vara öppna för att sälja anfallaren. Med tanke på att Origi fortfarande bara är 26 år gammal och har tre år kvar på sitt kontrakt är förhoppningen att få ut en betydande summa vid en försäljning. 

Xherdan Shaqiri

Shaqiri var nära att lämna klubben redan förra sommarfönstret, men han beslutade själv att stanna. Han hade intresse från två klubbar i Italien och när han utelämnades från matchtruppen mot Arsenal i en period då det ryktades som mest om en övergång såg Liverpoolkarriären ut att vara över.

Men schweizaren valde att stanna för att konkurrera om speltid. Han gjorde 22 framträdanden, men de allra flesta som inhoppare. 29-åringen kan mycket väl önska mer regelbunden speltid på annat håll.

Marko Grujic

Grujic är enligt Gorst en eftertraktad spelare på marknaden. Efter att Porto slog Juventus i Champions League fick Liverpool flertalet förfrågningar om mittfältaren, både från Italien och Tyskland. 

Liverpool ska inte ha uteslutit att Grujic kan ha en framtid i klubben, men ett slutgiltigt beslut i frågan väntas fattas i sommar. Efter att endast ha gjort två framträdanden för klubben sedan 2017 lär en flytt inte vara allt för osannolik.

Harry Wilson

Wilson stod för en fin säsong med Cardiff i the Championship och förväntas ha flera klubbar som är intresserade av honom.

Cardiff är väldigt intresserade av att behålla Wilson. 

– Liverpool känner till vår önskan om att han ska återvända, sa klubbens ordförande Mehmet Dalman nyligen. 

Wilsons framtid ser ut att vara på annat håll än i Liverpool.

Loris Karius

Den tyska målvakten har inte spelat i en tävlingsmatch för Liverpool sedan Champions League-finalen 2018. 

Under den gångna säsongen var han utlånad till Bundesliga och Union Berlin, men där blev det endast fyra framträdanden. Berlin-laget ska inte vara intresserade av att göra övergången permanent. 

Gorst konstaterar att Karius inte har någon framtid i Liverpool och ska ha fått besked om att han kan lämna klubben i sommar.

Taiwo Awoniyi

Anfallaren kom till Liverpool redan 2015, men fick vänta ända till nyligen för att säkra ett arbetstillstånd i England. På grund av detta har han varit ute på otaliga utlån. Senast var han i Union Berlin där han gjorde fem mål på 16 starter i Bundelsliga. 

Prestationerna har väckt intresse från flera klubbar så som Fulham, West Brom och Stoke. Även tyska klubbar har fått upp ögonen för Awoniyi.

Det sägs att prislappen som Liverpool satt på anfallaren ligger mellan £8-10M. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer