Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Stolt över spelarnas mod

Bild till nyheten

Pepijn Lijnders lyfter fram det mod som spelarna uppvisat som en viktig bidragande faktor till att laget lyckades säkra en Champions League-plats.

Liverpool var för bara några månader sedan i princip uträknade i racet om en Champions League-plats, men med en stark avslutning med åtta segrar och två kryss på de tio sista matcherna klättrade laget hela vägen upp till en tredjeplats i Premier League.

Assisterande tränare Pep Lijnders är stolt över spelarna.

– Om du hade frågat mig på första dagen av säsongen hade det inte känts likadant, men om du frågar mig nu känns det som att vi blev mästare med tanke på hur vi avslutade säsongen, säger Lijnders till Liverpoolfc.com.

– Anledningen till det är att vi hade enormt stor press på oss under de tio avslutande matcherna, men vi uppvisade hjärta och inställning i mästarklass. Slutsatsen? Vår resa tar inte slut här.

– Den här säsongen var läskigt intensiv, fysiskt men framförallt psykiskt. Vi hade bakslag, men de lyckades inte besegra oss. Grabbarna fortsatte att jobba hårt på träning och i det långa loppet vinner man på det.

– Vi var inte perfekta, men vi gjorde det så bra vi kunde. Vi hittade ett sätt att prestera kontinuerligt, det här laget utvecklade ett stort mod. Under de avslutande veckorna fanns en mentalitet av att den kommande matchen var en final. Det är vad jag är mest stolt över, modet vi spelade med.

– Nu kan vi blicka framåt, vi har visat att vi förtjänar att spela i Champions League. Vi måste fortsätta att tro på hur bra vi är och att vi med ett fullsatt Anfield kan prestera på topp i Premier League nästa säsong. Ledigheten kommer att vara viktig, det känns verkligen som att vi spelat två säsonger i omedelbar följd, så vi kommer att ge samtliga spelare så mycket ledig tid vi kan för att de ska kunna återhämta sig. 

– Det är några viktiga spelare som jobbar hårt för att komma tillbaka. De kommer att erbjuda ledarskap och beslutsamhet. Jag är inte den enda som längtar efter det. 

– Under säsongens gång lärde vi oss att vi inte kan tänka så mycket på saker vi inte har kontroll över. Det enda som spelar roll är den kommande matchen. Det är en av de simplaste principerna inom fotbollen, men en av de bästa. 

– Hur vi förbereder oss är genom träning, det kommer alltid att vara svaret. På träningsplanen kommer vi under försäsongen att fokusera på vårt sätt att spela fotboll. Vi kommer att fokusera på processen. Det är något som Jürgen implementerat och det förtjänar respekt. När vi upplever motgångar så står vi alla bakom varandra. 

– Shankly sa det så här: att spela fotboll på högsta nivån handlar inte om press, det är en belöning. Det var precis det vi visade i de avgörande matcherna, avslutar Lijnders.

Bannerbild