Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

UEFA kan skrota bortamålsregeln

Bild till nyheten

UEFA överväger att ta bort regeln som innebär att bortamål väger tyngre än mål på hemmaplan i slutspelen av de europeiska cupturneringarna.

Det är Martyn Ziegler i The Times som rapporterar att UEFA redan imorgon kommer att lyfta frågan om att skrota bortamålsregeln med sin kommitté för klubblagsturneringar. 

Bortamålsregeln har funnits sedan 1965, men får UEFA stöd för förslaget av kommittén kommer de raskt sätta igång med arbetet att ändra regeln.

Under den Champions League-säsong som avslutas på lördag med final mellan Manchester City och Chelsea har en del slutspelsmatcher avgjorts tack vare bortamålsregeln. Bayern München åkte ur mot PSG medan Juventus åkte ur mot Porto. Hade regeln inte funnits hade returmötena dessa lag emellan gått till förlängning istället. 

– Det finns starka argument för båda sidor, men en sak är säker, det är mycket lättare att göra ett bortamål nu än det var på 70- och 80-talet då det gjordes färre mål inom fotbollen och då det var mycket mer fientlig stämning på läktarna, citeras en källa som Times pratat med.

Bannerbild