Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Inkasserar £206M efter tredjeplatsen

Bild till nyheten

Liverpool lyckades nå hela vägen upp till en tredjeplats i Premier League, vilket innebär rejält mycket pengar till klubbkassan.

Under den dramatiska avslutningen av Premier League var Liverpool vid ett tillfälle nere på femteplatsen men slutade tillslut trea tack vare att de vann med 2-0 mot Crystal Palace samtidigt som både Chelsea och Leicester förlorade sina sista matcher.

Att Liverpool säkrade en topp fyra-placering innebär enligt Daily Mail att de tjänar £156,5M från Premier League-säsongen, men då £8,2M ska betalas tillbaka till tv-bolagen på grund av minskade intäkter under förra säsongens lockdown så landar summan på £148,3M.

Utöver pengarna klubben tjänar på deltagandet i Premier League så har de redan säkrat betydande pengar inför nästa säsong med tanke på att de kommer att spela Champions League. Bara att delta i turneringen säkrar minst £58M, enligt Liverpool Echo.

Därför har Liverpool redan säkrat £206,3M i intäkter, jämfört med cirka £160M som hade varit summan om de hade slutat femma med Europa League-spel som konsekvens. 

Det är välbehövliga pengar för klubben som, precis som alla klubbar inom fotbollsvärlden, har påverkats negativt ekonomiskt av coronapandemin. Intäkterna lär ge dem en betydande boost inför sommarens transferfönster där Ibrahima Konate verkar bli den första spelaren att anlända, detta till ett pris på cirka £34M.

Bannerbild