Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Aldrig tvivlat på spelarnas inställning

Bild till nyheten

Liverpool har lyckats vinterns negativa trend och kan på söndag säkra Champions League-spel inför kommande säsong genom att besegra Crystal Palace. Jürgen Klopp menar att det aldrig funnits några frågetecken gällande spelarnas inställning och vilja.

Efter att ha toppat Premier League-tabellen vid jul sjönk Liverpool snabbt i tabellen när spelet och resultaten gick helt i stå under de avslutande vintermånaderna. I februari förlorade the Reds sin plats bland de topp fyra och det såg länge ut som att Champions League-spel nästa säsong var ouppnåeligt. 

Med sju segrar och två kryss på de senaste nio matcherna har laget dock återhämtat sig väl och har inför söndagens avgörande sitt Champions League-öde i egna händer. 

Jürgen Klopp diskuterade på sin presskonferens inför Crystal Palace hur han ser på bedriften. Som han gjort vid flera tillfällen så påpekar han att han inte vill ta ut någonting i förskott.

– Det betyder mycket att vi är där vi är idag, vi hade inte kunnat komma till den här situationen om inte grabbarna hade uppvisat karaktär, en mycket speciell sådan. Livet fungerar så här, om man inte presterar på sin högstanivå så ifrågasätter folk ens inställning, men den har inte förändrats, säger tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Det är bara att vi har blivit lidande av saker vi inte kunnat påverka och då har det gått fel i vissa stunder, men jag har aldrig tvivlat på spelarnas inställning eller mentaliteten i det här laget. Det har varit tufft, men att vi är i det här läget när det ska avgöras är fantastiska nyheter. Det är alltid så här, om man tar sig till en final är allting perfekt, men man måste fortfarande spela finalen, det får man inte glömma! Som lag har vi upplevt båda delarna av en final och vi vill sluta på den positiva sidan i den här finalen. För att lyckas med det så måste vi behålla fokus.

– Vi har varit i två eller tre finaler i europeiska turneringar och då minns jag inte att jag fick frågor som "oavsett vad som händer på finaldagen, är du nöjd med sättet ni tog er till Kiev, Basel eller Madrid?" Jag hade svarat att jag var nöjd men att vi skulle vänta på den sista pusselbiten. 

– Om någon ifrågasatte spelarnas inställning under någon period så måste denne fråga sig själv varför så var fallet. Grabbarna har visat en miljon gånger nu att det inte handlar om deras inställning när saker inte går som man önskat.

Inför avgörandet har Liverpool åtminstone säkrat en plats i Europa League.

– För några veckor sedan var det inte ens säkert att vi skulle nå Europa League, så det har vi lyckats med redan, säger Klopp.

– Det var inte precis vad vi hade önskat, men det är bättre än ingenting, mycket bättre faktiskt. Fråga United som ska spela final i Europa League, de skulle säga att de älskar att spela den finalen och ha en chans att vinna turneringen. Vi har gjort ett bra jobb hittills, men det var inte vad vi hade önskat inledningsvis. 

– Som jag sagt tidigare, detta är inte en säsong där vi blir mästare, inte med de skador vi haft. Inget lag hade klarat av det. Oavsett hur bra City är så om man tar bort deras tre mittbackar så har de ingen chans. Ta bort tre mittbackar hos United, ingen chans. Det gäller i princip hela säsongen också. 

– Det är som det är, det har varit annorlunda, men vi har slagit tillbaka. Vi har accepterat svårigheterna och försökt att göra det bästa av det. Om vi vinner på söndag och kvalificerar oss för Champions League så har vi gjort det bästa av det.

Bannerbild