Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför Palace

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har snackat upp söndagens avgörande match mot Crystal Palace. Här kan du ta del av presskonferensen i videoformat samt läsa en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om jobbet som gjorts de senaste veckorna:

– Jag kan inte minnas en säsong där det inte har avgjorts i slutet, vi har antingen spelat en final eller kämpat in i det sista i ligan. Jag är van vid den pressen in till sista omgången. 

– Vi har hittat stabiliteten, återfått självförtroendet, gjort mål i rätt lägen och släppt in färre mål. Men allt detta spelar ingen roll när vi ska spela på söndag, allt kan fortfarande hända. Ingen bör förvänta sig en perfekt match där vi tar en tidig ledning, vi kommer behöva kriga för det, jag har full respekt för Crystal Palace som troligtvis kommer att ge allt för Roy Hodgson i hans sista match.

– Jag längtar verkligen att få välkomna supportrarna till Anfield igen och jag hoppas att de som är på plats inte tappar tålamodet om vi inte tar en tidig ledning.

Om fokus på de andra matcherna:

Leicester och Chelsea kommer att spela sina matcher samtidigt som Liverpool.

– Jag tycker inte att vi bör fokusera på de matcherna, vi har det i egna händer. Om någonting väldigt speciellt händer i någon av matcherna och vi får reda på att vårt resultat inte räcker så kommer jag att få veta det. Men fokus ligger på vår prestation.

Om Gini Wijnaldum:

– Jag kan inte säga någonting om det just nu, vi har en match att spela. 

– Vi har varit med om liknande situationer tidigare, Ginis inställning är perfekt, den går inte att ifrågasätta.

– Det finns ingenting att säga om något farväl, men det jag kan säga är att vi kommer att ta farväl av Graham Carter, som varit materialare i 35 år, han är den bästa materialaren jag någonsin jobbat med, han kommer att få ett värdigt avsked.

Om senaste matchen mot Palace:

– Att vi vann med 7-0 har ingenting med den kommande matchen att göra, men det var självklart bra för vår målskillnad. Jag tycker inte att matchen var en match där ett 7-0-resultat var rätt fullt ut. Palace hade chanser där de kunde ha gjort mål, det var en öppen match där vi lyckades ta vara på våra chanser med sju skott på mål och sju mål.

– Den här matchen kommer inte att vara likadan, det är jag ganska säker på. Sådana matcher är väldigt sällsynta. Vi måste bara vinna matchen och det kommer att krävas hårt arbete, den stora segern från tidigare spelar ingen roll.

Om tron på att nå topp fyra:

– Jag tänkte inte så mycket på det. Men nu har dörren öppnats, vi måste fortsatt ta oss igenom den. Möjligheten finns där och vi måste ta vara på den. Jag kan inte summera någonting ännu eftersom vi ska spela på söndag. Vi har haft ett hektiskt schema så det gäller att vi återhämtar oss på bästa sätt.

– Nu har vi det i egna händer att få ett bra avslut på den här säsongen, men vi ska möta ett fotbollslag och då kan allt hända. Vi är inte i närheten av att tänka på något firande eller liknande. 

Om pressen på spelarna:

– Det har varit intensivt, men det var det även förra året. Vanligtvis ser säsonger ut så här. Under säsongens gång bygger man en bas inför avslutningen och nu blir avslutningen in i den sista matchen. 

– Det hade varit fantastiskt om vi kunde lyckas, men det är inte avgjort ännu. Vi är fulla av optimism eftersom vi har chansen inför matchen. Spelarna var trötta efter förra matchen, det är självklart, de kommer att vara trötta efter säsongen, det kommer att vara intensivt, men allt är lugnt, vi har två dagar på oss för återhämtning och sedan möts vi av 10 000 supportrar på Anfield, vilket blir härligt.

Om sommaren:

– Jag vill självklart att spelarna ska lyckas i de turneringar de spelar i, men jag har sagt det tidigare att jag inte har någonting emot om någon skulle åka ur lite tidigare, men det är många som har chansen att bli europeiska mästare. Det viktigaste är att alla kommer tillbaka friska. 

– Alla spelare kommer att ha minst tre veckors semester för att se till att de är redo inför nästa säsong. Under försäsongen kan vi anpassa intensiteten med tanke på att spelarna inte kommer att ha tappat så mycket fysisk form. De behöver vila, vilket de kommer att få göra efter sina respektive turneringar.

Om supportercomebacken:

– Det är lätt att se hur mycket vi har saknat dem, ingenting var detsamma utan dem. Jag har sagt det många gånger, jag älskar den här sporten men mycket bygger på supportrarna. Vi alla behöver stöd i livet, så är det, särskilt inom fotbollen eftersom det är en sport som handlar mycket om känslor. 

– Att få 10 000 supportrar tillbaka på läktarna är de bästa nyheterna jag kan tänka mig.

Bannerbild