Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

"Tre poäng utan att övertyga"

Bild till nyheten

Läs vad brittisk media skriver efter 2-0-segern mot Southampton, en seger som var nödvändig för fortsatt hopp om Champions League-spel kommande säsong.

Chris Bascombe, Telegraph:

"Vad du än kommer ihåg om förra säsongens Liverpool, tänk dig motsatsen nu: de är sårbara defensivt, de har förlorat sin killer-instinkt, de har en fragil mentalitet och går ofta bort sig i slutet av matcher snarare än att spela av slutminuterna med lätthet när de försvarar en uddamålsledning."

"Några av anledningarna till detta är uppenbara. Senaste gången dessa två lag möttes brast Ralph Hasenhuttl ut i gråt efter segern. Det är troligtvis en liknande reaktion från Klopp varje gång han får en skaderapport inför match."

"Till och med sjättevalet på mittbackspositionen är skadad nu, inlånade Ozan Kabak kunde inte spela vilket tvingade Klopp att spela Nat Phillips och Rhys Williams tillsammans för blott andra gången denna säsong."

"Den oerfarna duon gjorde det bra i sina individuella dueller, men strukturellt innebär Virgil van Dijks frånvaro att detta lag är oigenkännligt."

"Matchens avslutning var jobbig att bevittna innan Thiago tog död på Saints ökade förhoppningar om att få med sig en poäng."

Andy Hunter, The Guardian:

"Jürgen Klopp har beskrivit Champions League-kvalifikation som osannolikt för Liverpool. Chansen finns dock fortfarande där efter Sadio Manés nick i första halvlek och Thiago Alcantaras första mål i klubben som sänkte Southampton. Leicesters nervositet lär inte bli lägre efter detta."

"Premier League-mästarna känner doften av blod från Brendan Rodgers hackande lag, som de nu är sex poäng bakom med en match mindre spelad och en mycket lättare slutspurt."

"Den här insatsen var inte ett övertygande argument för att Liverpool ska vara bland eliten i Europa, de har Alisson Becker att tacka som vid flera tillfällen såg till att hålla den nolla, som Southampton kom mycket nära att spräcka, intakt. Men i det här skedet av säsongen är det poängen som räknas."

BBC:

"Phillips och Williams blev Liverpools 20:e mittbackspar under den skadetyngda säsongen när de startade i hemmaförlusten mot Fulham 7 mars. Williams hade inte startat sedan dess, men då Ozan Kabak och Ben Davies - som ännu inte spelat sedan han skrev på i januari - inte var tillgängliga för spel fick 20-årigen återigen samarbeta med 24-årige Phillips."

"Den här gången såg de mycket tryggare ut än mot Cottagers. Williams återtog bollen fler gånger än någon annan Liverpoolspelare medan Phillips gjorde flest rensningar."

Melissa Reddy, Independent:

"Med tanke på hur mycket otur laget haft denna säsong kanske man borde införa ett nytt värde: xI - expected injuries - vilket Liverpool lär ha passerat för länge sedan."

"Båda försvararna som inhämtades i vintras, Ozan Kabak och Ben Davies, för att täcka upp för skadorna på de tre ordinarie mittbackarna, var skadade."

"James Milner och Naby Keita var också otillgängliga vilket innebar att 10 spelare var på skadelistan och Ben Woodburn och Billy Koumetio fick vara med i matchtruppen för att fylla ut bänken."

Dominic King, Daily Mail:

"Den enda gången de har gjort fler mål än ett på Anfield på de senaste nio Premier League-matcherna var mot Aston Villa - 0, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 2, 1 - var facit inför den här matchen."

"Matchavslutningen här var spänd och Alisson, som hade varit ypperlig fram tills detta, illustrerade nervositeten när han passade rakt till Che Adams som dock misslyckades att utnyttja läget genom att skjuta rakt på brassen."

"Liverpool behöll ledningen och i slutet kunde Thiago sätta dit sitt första mål sedan £20M-övergången från Bayern München. Klopp höjde sina armar i skyn. Kampen fortsätter."

Bannerbild