Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Tror att fyra segrar räcker

Bild till nyheten

Jürgen Klopp tror att fyra segrar på de fyra återstående matcherna räcker för att nå en Champions League-plats.

Liverpool tog tre poäng mot Southampton och har därmed fortfarande en liten chans att nå upp till fjärdeplatsen innan säsongen är över.

Med en hängmatch tillgodo - mot Manchester United på torsdag - har The Reds sex poäng upp till Leicester City som avslutar säsongen med matcher mot Manchester United, Tottenham och Chelsea. Klopp tror att full pott från Liverpools sida kan räcka till en Champions League.plats.

– Jag vet inte om det hjälper för oss att hålla tummarna, men lyssna, vi måste vinna fotbollsmatcher och jag tror att vi kan nå fram om vi vinner de fyra vi har kvar, sa Klopp på sin presskonferens efter matchen enligt Liverpool Echo.

– Men det är bara eftersom Leicester möter Tottenham och Chelsea, så jag har inte tänkt igenom det så noggrant.

– Men att vinna fyra matcher är i princip den enda chans vi har och det är vad vi ska försöka att göra. Det kommer att bli svårt, men vi ska ge det ett försök.

Det var en jämn tillställning på Anfield men Liverpool gick vinnande ur matchen efter mål av Sadio Mané och Thiago.

– Det var en viktig seger, självklart, konstaterade Klopp.

– Vi behövde verkligen detta, men det var tufft, som det alltid är mot Southampton. Jag kan inte minnas en match mot dem som varit helt bekväm, kanske i ligacupen för många år sedan, men det var innan Ralph Hasenhuttl kom till klubben.

– De har en intensiv spelstil. Vi gjorde ett väldigt bra jobb, vilket jag är väldigt nöjd över. Vi har varit i liknande situationer i två matcher i rad så att få in det andra målet var en lättnad. 

– Vad detta innebär för vår chans att nå topp fyra är att den fortfarande finns där, ingenting annat. De andra lagen är fortfarande i en bättre position, det är vi medvetna om. 

– Det enda vi kan göra är att vinna våra matcher och det kommer att bli tufft. Vi ska spela mot Manchester United på torsdag, det lär inte bli en enkel match.

Alisson Becker stod för en fin insats och såg med flera fina räddningar till att hålla tätt bakåt.

– Han gjorde en fantastisk match, det blev lite väl spännande när han passade Che Adams! Men bortsett från det så var det en fantastisk match. Vi alla väntar på den nästa Becker-bebisen, det har inte blivit dags riktigt ännu men den framtida trebarnspappan gjorde ett väldigt bra jobb. Vi visste såklart sedan tidigare hur bra han är och ikväll visade han det återigen.

Thiago satte dit sitt första mål sedan övergången till Liverpool.

– Han spelade väldigt bra. Det var inte första gången, men han spelade väldigt bra. Han gjorde det bra på alla håll, han hjälpte oss i passningsspelet med riktigt fina passningar och jobbade på bra i defensiven. Det är bra och viktigt för oss. Men vi alla behövde jobba hårt. 

– Han var involverad i mycket, men det allra viktigaste var att han gjorde mål, jag är väldigt glad för hans skull.

Bannerbild