Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

torsdag 13 maj 21:15

City i rättsstrid med Premier League

Bild till nyheten

Liverpools största konkurrent under de senaste åren, Manchester City, utreds av Premier League.

New York Times-journalisten Tariq Panja skriver att Manchester City, som stormar mot sin tredje ligatitel på fyra säsonger, är involverade i en hemlig rättsstrid med Premier League gällande eventuella brott mot ekonomiska regler under sin framfart mot toppen av den engelska fotbollen.

2019 hävdade tidningen Der Spiegel att Manchester City hade fuskat med ekonomin genom att kamouflera direkta insättningar av pengar från klubbens ägare Sheikh Mansour som sponsorintäkter. Premier League bekräftade att de skulle utreda frågan, men sedan dess har det varit tyst från deras håll. Man City har hela tiden hävdat sin oskuld.

Panja rapporterar att klubben spenderat miljontals pund på att försvara sig i den pågående rättsprocessen. City kämpar för att stoppa processen då de hävdar att de inte kommer att behandlas rättvist.

Rättsprocessen äger rum i brittiska rättssalar, men bakom stängda dörrar, vilket är anledningen till att Premier League inte kommenterat saken ytterligare. 

"Det är inte känt vad Premier League kommer att göra om de finner City skyldiga till regelbrott. Straffen i regelboken inkluderar poängavdrag och böter," skriver Panja.

Att Manchester City är i trubbel gällande hantering av pengar är inte första gången. 2020 blev det avstängda från Champions League i två år efter brott mot FFP, men de överklagade i idrottens högsta domstol (CAS), fick rätt, och straffet ströks. Anledningen till detta var att mycket av bevismaterialet var mer än fem år gammalt. I Premier League finns inga liknande preskriberingstider. 

Bannerbild