Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

torsdag 13 maj 21:15

Planer på storvärvning innan pandemin

Bild till nyheten

Liverpools återhållsamhet på transfermarknaden under de senaste fönstren ska ha varit för att spara pengar för en storvärvning, men sedan kom coronapandemin och satte käppar i hjulen.

Journalisten Melissa Reddy följer Liverpool på nära håll och hon har i tysk radio, tillsammans med The Athletics Rafael Honigstein, diskuterat framtiden för Borussia Dortmund Jadon Sancho, en spelare som länge ryktats vara av intresse för Liverpool.

Reddy menar att Liverpool sedan en tid tillbaka har varit relativt återhållsamma på transfermarknaden för att spara pengar till en värvning av vad hon benämner som "generational talent". Dessa planer grusades på grund av coronapandemin som slagit hårt mot fotbollsklubbarnas ekonomi. 

I dagsläget skulle det krävas att klubben säljer en av de stora namnen i anfallet för att de skulle göra ett försök att värva Sancho.

– De agerade återhållsamt på marknaden för att ha pengar redo om en "generational talent" eller en spelare som verkligen skulle kunna göra skillnad blev tillgänglig i rätt tid och för rätt pris, säger Reddy.

– Att värva Sancho är nu osannolikt med tanke på den ekonomiska situationen som uppstått till följd av Covid.

Bannerbild