Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Finalen spökar fortfarande för Shevchenko

Bild till nyheten

Det har gått nästan 16 år sedan Liverpools mirakelvändning mot AC Milan i Champions League-finalen. Andriy Shevchenko menar att såren efter förlusten ännu inte läkt.

Andriy Shevchenko spelade en huvudroll i Champions League-finale i Istanbul 2005 där Liverpool lyckades vända ett underläge med tre mål i paus till seger efter straffar.

Den ukrainske anfallaren fick ett mål bortdömt för offside innan han assisterade Hernan Crespo till Milans andra mål för matchen och fick sedan se ett skott från mycket nära håll räddas av Jerzy Dudek. I straffläggningen stod Dudek återigen i vägen för Shevchenko, som fortfarande inte lyckats släppa förlusten.

– Såren har inte läkt än. Det stör mig att de sa att vi svävade i väg av eufori. Maldini var noggrann att påpeka för oss i halvtid att vi behövde vara försiktiga, säger anfallaren enligt Thisisanfield.com.

– Under de första månaderna efter finalen kunde jag vakna upp med ett skrik mitt i natten när jag tänkte på det.

– Nu när jag är tränare så tänker jag fortfarande på det. De minuterna då vi släppte in tre mål. Detta är ingen kritik mot Ancelotti, men jag skulle ha stannat upp matchen, förändrat någonting.

Shevchenko må minnas tillbaka på kvällen i Istanbul med fasa, men för alla röda världen över är det säkerligen ett av de bästa fotbollsminnena någonsin.

Passa på och njut av en tillbakablick på den fantastiska finalen:

Bannerbild