Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

torsdag 13 maj 21:15

Agerar för att stoppa nya utbrytningar

Bild till nyheten

Premier League och FA har tagit ett första steg för att förhindra att klubbar ska bilda nya ligor likt Super League i framtiden.

Premier League har tagit fram en så kallad "Owners Charter" som är ett slags kontrakt som tvingar klubbarna i ligan att skriva under på en rad punkter och principer, bland annat att sportsliga prestationer ska ligga till grund för deltagande i turneringar, det skriver Telegraph.

Detta förslaget läggs fram efter den enorma ilska som uppstått till följd av de sex engelska klubbarnas planer på att delta i Super League, en liga som kollapsade inom loppet av två dagar på grund av massivt missnöje från fotbollsvärlden.

För att få till regelförändringar krävs att minst 14 klubbar röstar för ett förslag, något som anses vara sannolikt att uppnå i detta fall.

Premier League varnar också att de klubbar som skulle bryta mot det nya kontraktet kan vänta stenhårda straff, som exempelvis uteslutande från ligan. 

FA och Premier League har även inlett ett arbete tillsammans med regeringen för att förhindra framtida ligor så som Super League.

Samtidigt har FA startat utredningar mot samtliga sex engelska klubbar som var involverade i planerna kring den nya superligan. 

Bannerbild