Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

torsdag 13 maj 21:15

Phillips redo för spel igen

Bild till nyheten

Det blev aldrig någon match på Old Trafford i söndags, men den tänkta startelvan visade att Jürgen Klopp har en viktig pjäs i försvaret tillbaka i spel inför slutspurten av säsongen.

Trots att det inte blev någon match mellan Manchester United och Liverpool på Old Trafford kom startelvorna ut i pressen en timme innan planerad avspark. 

Detta var Liverpools elva: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson, Alcantara, Fabinho, Milner, Salah, Firmino, Mane

Mest noterbart från elvan var att Nat Phillips var tänkt att spela i mittlåset tillsammans med Ozan Kabak, vilket innebär att han återhämtat sig från sin hamstringskada som hållit honom borta från spel mot Leeds och Newcastle.

Att Phillips är tillgänglig innebär att Fabinho återigen kan ta klivet upp på mittfältet, något som visat sig vara mycket viktigt för Liverpools resultat denna säsong. Brassen har visat stora kvaliteter som mittback, men när han får spela på sin ordinarie plats har han bidragit till lagets prestation i helhet på ett mer effektivt sätt.

Jürgen Klopp har pratat mycket om avsaknaden av stabilitet i laget med tanke på de ständiga förändringarna i försvaret, så att få Phillips tillbaka och kunna spela honom tillsammans med Kabak, ett mittbackspar som spelat ihop mycket sedan februari, lär tysken se som mycket positivt inför de avslutande fyra matcherna av säsongen.

Noterbart var även att Gini Wijnaldum var tänkt att sitta på bänken, något som är ovanligt för mittfältaren som spelat i princip i alla matcher, och inlett på bänken vid endast tre tillfällen i ligasammanhang, under säsongen 2020/21. 

I anfallet var det tillbakagång till den sedvanliga trion bestående av Sadio Mané, Roberto Firmino och Mohamed Salah som var planen. Mot Newcastle spelade Klopp med en kvartett av offensiva spelare då Diogo Jota återfanns i startelvan.

Det är ännu inte bekräftat när matchen mot Manchester United kommer att spelas. The Times menar att 16 maj är det mest trolig speldatumet just nu.

Bannerbild