Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

torsdag 13 maj 21:15

United straffas inte av Premier League

Bild till nyheten

Manchester United kommer inte att bestraffas av Premier League efter den uppskjutna matchen mot Liverpool. Det jobbas fortfarande för att hitta nytt speldatum.

Liverpools bortamatch mot Manchester United sköts upp på grund av att klubbarna tillsammans med Premier League och polisen bedömt att det inte gick att garantera säkerheten för de involverade efter att hundratals supportrar brutit sig in på Old Trafford.

Enligt Premier Leagues regelverk finns det fem grunder till matchflytter som inte leder till straff för hemmalaget: om det krockar med matcher i andra turnering, om domarna kräver det, om polisen kräver det, om myndigheterna kräver det eller om en flytt genomförs efter samtycke med Premier League-styrelsen.

The Times skriver att Premier League därmed inte kommer att straffa Manchester United i detta fall, möjliga bestraffningar, om det hade varit aktuellt att dela ut sådana, hade varit poängavdrag eller böter. 

Det jobbas för att hitta ett nytt speldatum för matchen. Enligt tidningen är ett troligt alternativ att Liverpools match mot West Bromwich flyttas till 12 maj och att United-matchen spelas 16 maj. 

Bannerbild