Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

– Skulle inte förändra någonting

Bild till nyheten

Jürgen Klopp tror inte att missat Champions League-spel skulle påverka klubbens transferplaner nämnvärt.

Med fem omgångar kvar av Premier League-säsongen ligger Liverpool sexa i tabellen, fyra poäng upp till fjärdeplacerade Chelsea, vilket innebär att de går en tuff kamp till mötes för att säkra en plats i Champions League nästa säsong.

Nästa hinder för Klopp och Co. att ta sig över är Manchester United på bortaplan. Inför den matchen fick tysken en fråga om tror att missat Champions League-spel skulle påverka klubbens planer inför sommarens transferfönster. 

– Jag tror inte det, svarade Klopp.

– Att spela i Champions League är självklart viktigt för klubbens ekonomi, om vi inte kvalificerar oss är det inte bra, men jag tror inte att det förändrar någonting. Situationen var tuff innan och den kommer att vara det framöver också.

– Så nej, jag tror inte att det kommer att förändra någonting.

Mängder av spelare ryktas vara aktuella för Liverpool i sommar men de spelarna som nämnts allra mest är RB Leipzigs Ibrahima Konate, som sägs ha en utköpsklausul på cirka £35-40M, inlånade Ozan Kabak - som kan köpas loss från Schalke för £18M - och Brightons mittfältare Yves Bissouma där det spekuleras kring en prislapp på någonstans kring £40M. På anfallssidan är PSV Eindhovens Donyell Malen en spelare som kopplas samman med Liverpool, anfallaren värderas enligt rapporter till £25M.

Bannerbild