Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Klubben är i en bra position

Bild till nyheten

Det spekuleras ofta kring Mohamed Salahs framtid i Liverpool. Journalisten Simon Hughes menar att Liverpool sitter i en bra sits när det gäller förhandlingar om en kontraktsförlängning.

Mohamed Salah har sedan han kom till Liverpool utvecklats till en av världens allra bästa spelare. En naturlig följd av detta är att han titt som tätt ryktas vara aktuell för en flytt till andra intresserade storklubbar. Anfallaren gav vi vintras en intervju med spanska AS som satte extra fart på spekulationerna då han inte stängde några dörrar för spel i Real Madrid eller FC Barcelona i framtiden.

Salahs nuvarande avtal med Liverpool sträcker sig fram till sommaren 2023 och det har i media spekulerats om att intervjun med AS var ett försök att pressa klubben att erbjuda honom ett nytt kontrakt.

– Salah belönades med ett långtidskontrakt efter sin första fantastiska säsong, men för hans egen del tror jag inte han hade räknat med exakt vad det skulle innebära. Det innebär att hans kontrakt med Liverpool löper ut när han är 31 år gammal, säger The Athletic-journalisten Simon Hughes i podcasten Red Agenda.

– Så från Liverpools sida är det en bra tidpunkt att omförhandla ett kontrakt, men det gäller inte nödvändigtvis för spelaren.

– De flesta spelarna är förbi sin topp då, så det är inte en ålder där man vill förhandla fram karriärens sista stora kontrakt. Jag skulle säga att Liverpool är i en bra situation för tillfället.

Salahs enorma prestationer för Liverpool innebär också att det skulle krävas ett rejält högt bud för att köpa loss honom.

– Han har haft en väldigt bra säsong i Liverpool. En strålande säsong när det gäller målskyttet. Man kan ju undra hur det hade sett ut i ligaspelet utan honom, med tanke på att de andra anfallarna inte presterat på en nivå man förväntat sig, säger Hughes.

– Han är en väldigt viktig spelare, men det finns samtidigt begränsat med alternativ för honom. Om han vill lämna, om det skulle bli aktuellt för honom att lämna Liverpoool, då hade han övervägt att skriva på för Barcelona eller Real Madrid, men jag skulle bli väldigt överraskad om de har pengarna som krävs för att Liverpool skulle överväga att göra en affär. 

– Det är en märklig tid för spelarna generellt när det gäller hur de tar sina nästa steg i karriären. De stora klubbarna som de kanske vill gå till, som de två spanska klubbarna, de har inte pengarna som krävs för att få det att hända. Vi får se, men jag tror att detta kan pågå ett tag till eftersom att han har två hela säsonger kvar på kontraktet efter denna säsong.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild