Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Vi upprepar samma misstag

Bild till nyheten

Andy Robertson är frustrerad över att Liverpool denna säsong gör samma misstag om och om igen.

Liverpool klev in i säsongen 2020/21 med stora förväntningar på sig efter att ha brutit den 30 år långa ligatiteltorkan. 

Förväntningar har dock inte infriats och säsongen ser ut att bli en totalt misslyckad sådan då samtliga titelchanser är borta och då de ser ut att missa Champions League-kvalificering till nästa säsong.

I helgen kom den senaste av många besvikelser då laget endast lyckades få med sig en poäng i matchen mot Newcastle.

– Det summerar i princip vår säsong, säger Andy Robertson enligt Goal.com.

– Vi lär oss inte våra läxor. Vi upprepar samma misstag om och om igen. 

– Newcastle förtjänade målet, faktiskt båda målen, jag tycker att (hands)regeln är löjlig. Vi kunde ha förlorat matchen, vilket är smått oförståeligt med tanke på hur många chanser vi skapade i bägge halvlekar. Vi hade kontroll på matchen.

– Tidigare har vi varit väldigt bra på att spela av matcherna, att säkra resultaten, men vi lyckas inte göra det just nu. Så enkelt är det. 

– Lagen vi möter har alltid en chans mot oss, de bygger självförtroende under de sista tio minuterna i matchen och får en känsla av att de kan få med sig ett resultat. Det är inte likt oss.

– Vi kan inte fortsätt att komma ut och säga de rätta sakerna. Vi gör det inte på planen och antalet matcher blir färre och färre.

Liverpool är för tillfället sexa i Premier League-tabellen med fyra poäng upp till fjärdeplacerade Chelsea med endast fem omgångar kvar att spela.

– Den här klubben är en Champions League-klubb, säger Robertson.

– Vi gick till kvartsfinal i år och vi är besvikna över uttåget, sedan har vi nått två finaler de senaste fyra åren och vann Premier League komfortabelt förra säsongen, så att inte spela Champions League-fotboll nästa säsong hade varit ett hårt slag mot oss, det är självklart.

– Den här klubben grundas i att kämpa till slutet och det är vad vi behöver göra. Även om vi vinner de återstående fem matcherna så är det inte säkert att det räcker, men vi måste sätta press på de andra lagen. 

– Det har varit allt för många matcher den här säsongen där vi tappat poäng. Mot de sex bottenlagen, tar man endast fem poäng på hemmaplan så kommer man tyvärr inte att nå sina mål.

Bannerbild