Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Då måste ni gå ner i lön

Bild till nyheten

UEFA-presidenten har svarat på Jürgen Klopps kritik om de ständiga försöken att addera fler matcher i kalendern.

Efter att Super League-föll samman efter enorm kritik från i princip hela fotbollsvärlden har många nu skiftat fokus till UEFA och deras nya Champions League-format som är tänkt att dra igång säsongen 2024/25.

Jürgen Klopp tog upp ämnet på sin presskonferens inför senaste matchen mot Newcastle när han fick många frågor om Super League med tanke på Liverpools roll i den redan kollapsade ligan.

– Det mest positiva var att det inte hände (superligan). Jag har fokuserat mycket på att förbereda laget. Men vad jag hört så pågår nu diskussioner om massor av andra saker. Alla vet vad jag tycker om att det blir fler och fler matcher, sa Klopp.

– Super League är borta, men den nya Champions League är inte heller helt fantastisk. Jag har sett planen, jag fick en timme med UEFA där de förklarade det hela och jag sa att jag inte gillade det med tanke på att det blir tio gruppmatcher istället för sex. Jag har ingen aning om hur vi ska få till det i spelschemat.

– De enda som inte rådfrågas är managers, spelare och supportrar. Om alla spelare och ledare tycker samma sak så antyder det någonting. Men UEFA pratar inte med oss, Super League-grundarna pratar inte med oss, vi förväntas bara leverera.

UEFA-presidenten Aleksander Ceferin har nu svarat på den kritiken.

– Några tränare och spelare har sagt att det blir för många matcher. Vi kan ha färre matcher, men då måste spelarnas och managernas löner anpassas därefter. Du kan inte generera mindre pengar och samtidigt tjäna lika mycket pengar som innan, säger Ceferin enligt Daily Mail.

– Jag har läst från flera håll att man inte vill spela fler matcher. Det är lugnt för mig. Om Champions League förblir som den är, kommer det fortfarande att vara världens bästa turnering.

– Våra reformer handlar om att hjälpa klubbarna i en ekonomisk kris. Vi kan fortsätta som vi gör nu, men då går klubbarna i konkurs. Vem blir mest lidande av det? Supportrarna. 

– Jag förstår varför folk säger som de säger, men jag frågor de då vad som är lösningen? Vi tror att dessa reformer gynnar alla inblandade. Men ingenting är skrivet i sten ännu, så om någon har en bättre idé hur vi kan ta vara på fotbollens framtid så är jag villig att lyssna.

Bannerbild