Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

Klopp: Måste förtjäna CL-spel

Bild till nyheten

Jürgen Klopp är tydlig med att Liverpool inte kan fortsätta att spela som mot Newcastle om de ska nå, och därmed förtjäna, Champions League-spel nästa säsong.

Liverpool fick bara med sig en poäng mot Newcastle efter en match där de slarvade bort otaliga målchanser. Med tanke på hur jämnt det är i kampen om att nå topp fyra är det ett tungt poängtapp för Jürgen Klopp och Co. när endast fem matcher återstår av säsongen.

– Vi har ingenting att förlora nu, med tanke på hur vår situation ser ut, sa Jürgen Klopp efter matchen enligt Liverpoolfc.com.

– West Ham och Chelsea kan inte båda vinna (när de möter varandra denna omgång), men ett av lagen kan vinna och då är de fyra eller fem poäng före. Det är inte troligt att vi når fram.

– Men om vi spelar som vi gjorde här, om vi inte lyckas döda en match som denna, varför ska vi då spela Champions League? Det är frågan. 

– Vi har pratat hela veckan om det, vi vill förtjäna att spela i Champions League, vi vill inte ta oss in på något annat sätt. Vi vill förtjäna det, vilket man inte gör med resultat som detta. 

Klopp hoppas att laget kan fortsätta att skapa många målchanser i matcherna, även om de lyckades att ta vara på endast en mot Newcastle.

– Det finns bara ett sätt att hitta målskyttet igen, det är att försöka igen och igen och igen. Tro mig, när vi har tid att träna så tränar vi tillräckligt mycket på avslut. 

– När man är inne i en bra period som lag så missar man också chanser, men ingen pratar om det. Man kan ha 25 skott men endast göra två eller tre mål. Man missar många chanser även i bra perioder, men man bryr sig inte eftersom att resultaten kommer ändå.

– Nu är det annorlunda, det är svårt att acceptera, men vi vet hur läget är. Vi gjorde mål direkt men sedan missade den andra, tredje och fjärde chansen. Självförtroendet får sig en törn, det märks. Det enda sättet att hantera detta är att jobba för att fortsätta att skapa chanser, man måste ta sig till lägen där man kan göra mål. Det är vad vi ska göra.

Bannerbild