Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

Kritisk till nya Champions League

Bild till nyheten

Jürgen Klopp är nöjd att superligan inte blir av men riktar samtidigt kritik mot UEFA och det nya Champions League-formatet.

Jürgen Klopp sa vid flera tillfällen under dagens presskonferens att han är mycket glad över att Super League inte blir av. Dock vill han se problematiken ur ett större perspektiv, inte heller UEFA lyssnar på spelarna eller tränarna, något som han menar blir tydligt med planerna kring nya Champions League-formatet.

– Det mest positiva var att det inte hände (superligan). Jag har fokuserat mycket på att förbereda laget. Men vad jag hört så pågår nu diskussioner om massor av andra saker. Alla vet vad jag tycker om att det blir fler och fler matcher, sa Klopp.

– Super League är borta, men den nya Champions League är inte heller helt fantastisk. Jag har sett planen, jag fick en timme med UEFA där de förklarade det hela och jag sa att jag inte gillade det med tanke på att det blir tio gruppmatcher istället för sex. Jag har ingen aning om hur vi ska få till det i spelschemat.

– De enda som inte rådfrågas är managers, spelare och supportrar. Om alla spelare och ledare tycker samma sak så antyder det någonting. Men UEFA pratar inte med oss, Super League-grundarna pratar inte med oss, vi förväntas bara leverera.

Klopp är inte ensam om att vara kritiskt inställd till UEFA:s förändringar. Supportrar och journalister har lyft problematiken under de senaste dagarna och igår gick Manchester Citys Ilkay Gündogan ut på sociala medier och vädrade sitt missnöje.

"Med tanke på alla diskussioner om Super League, kan vi snälla prata om det nya Champions League-formatet också? Fler och fler matcher, tänker ingen på spelarna? Det nya formatet är bara ett av två onda ting jämfört med Super League. Det nuvarande formatet fungerar bra och det är därför det är den mest populära klubbturneringen i världen - för spelare och supportrarna," skrev Gündogan.

Bannerbild