Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför Newcastle

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har mött pressen inför lördagens lunchfight mot Newcastle. Mycket handlade självklart om veckans mest omtalade ämne - Super League.

Jürgen Klopp om ägarna har bett om ursäkt till spelare och ledare:

– Vi har inte haft något separat möte, jag tycker inte att det är nödvändigt. Jag och laget nämndes i ursäkten. Vi har inte pratat om det mer.

Om budskapet till supportrarna:

– Det är svårt att säga, jag kan inte säga vad miljontals människor ska göra. Jag kan se till mig själv och vad jag ska göra, vilket är att förbereda oss inför Newcastle.

– Jag känner ägarna, jag har varit här i sex år, det har funnits stunder där det gjort misstag, som här, men jag tycker inte det förändrar så mycket. Jag föredrar att samtala och hantera problem med människor jag känner hellre än att göra det med nya människor där problem snabbt kan uppstå igen.

– Vi som lag måste vara koncentrerade på det vi faktiskt är här för - att spela fotboll.

Om hur spelarna hanterat detta:

– Jag är inte förvånad. De är mogna grabbar som lyfte fram sin åsikt. Det var inte första gången och med all säkerhet inte den sista.

Om Newcastle:

– Vi vet vad Newcastle kämpar för, att stanna i ligan. Med tre poäng kan de kanske, inte vara helt säkra, men det vore en stor boost för dem.

– Vi har våra egna mål och vi måste kämpa hårt imorgon. Vi måste spela fotboll, göra mål, försvara, det är vad vi måste göra i 95 minuter imorgon.

– De hade en bra period i början av säsongen men har haft det tyngre på slutet. De har hittat en struktur med fembackslinje som Steve använt sig av. Saint-Maximin och Joelinton har hittat ett bra samarbete. Laget har hittat formen och vi vet vad som väntar.

Om skadeläget:

– Nat Phillips är inte tillgänglig. Curtis är tillbaka. När det gäller Henderson så vet jag inte, men det dröjer några veckor.

Om svårigheter att välja tre av fyra anfallsspelare:

– Det har inte varit möjligt så många gånger (att spela alla fyra samtidigt), mycket på grund av Diogos skada. 

– Vi måste tänka på vilka som spelat mycket, om man kan rotera så hjälper det mycket. Vilken formation som passar bäst mot de motståndare vi möter. Hur vi kan stänga ned de ytorna som motståndarna kommer önska att utnyttja. Men det gäller för hela laget. 

Om vilka positiva saker som följer av Super League-händelserna:

– Det mest positiva var att det inte hände. Jag har fokuserat mycket på att förbereda laget. Men vad jag hört så pågår nu diskussioner om massor av andra saker. Alla vet vad jag tycker om att det blir fler och fler matcher.

– Super League är borta, men den nya Champions League är inte heller helt fantastisk. Jag har sett planen, jag fick en timme med UEFA där de förklarade det hela och jag sa att jag inte gillade det med tanke på att det blir tio gruppmatcher istället för sex. Jag har ingen aning om hur vi ska få till det i spelschemat. 

– De enda som inte rådfrågas är managers, spelare och supportrar. Om alla spelare och ledare tycker samma sak så antyder det någonting. Men UEFA pratar inte med oss, Super League-grundarna pratar inte med oss, vi förväntas bara leverera.

Om topp fyra-striden:

– Jag har sagt det förr, vi ligger efter och andra lag behöver tappa poäng eftersom vi inte möter de lag som är i närheten av oss i tabellen.

– Men först och främst måste vi se till att ta de poäng vi kan, om vi inte gör det så har vi ändå ingen chans. 

Mer om Super League:

– Det var svårt att ta oss an matchen mot Leeds, men jag skulle inte säga att vi kryssade bara på grund av det. Vi har försökt att fokusera fullt ut på fotbollen igen, men vi förstår att det är mycket som händer runtikring allting.

– Jag hoppas att bandet mellan supportrarna och oss blir starkare och starkare. Jag vet att våra ägare inte är perfekta människor, precis som jag inte är det. De är inte dåliga människor, de gjorde ett misstag. 

– Jag är ganska säker på att alla klubbar lärt sig sin läxa. Jag hoppas inte att supportrarna kommer att bråka med oss, spelarna och ledare. Ägarna försökte att göra någonting, det blev inte av, låt oss försöka att gå vidare.

– Jag måste försöka att se till att vi kan njuta av fotbollen. Mot Leeds skrek folk mot oss att vi var giriga. Vad pratar ni om, tänkte jag. Men de behövde någon att ta ut sin ilska på och det blev oss. Jag har sagt det förr, Liverpool FC är mycket större än den här situationen, det vill jag verkligen understryka.

Om relationen till ägarna:

– Jag vet att jag kommer att få tid att prata med dem, de kommer att förklara situationen, men är det viktigt nu? Om de hade pratat med mig innan hade jag sagt att det inte var en bra idé, men jag vet inte om det hade gjort någon skillnad.

– Det finns olika nivåer inom klubbarna och de ville göra någonting som de ansåg var bra. Men det handlar inte om att jag ska få en ursäkt, jag är inte sådan. Jag är glad över att det inte blev av. Jag har så mycket att prata om med ägarna, men det här måste inte vara en del av det, vi måste planera vår framtid, inte prata om vad som hände denna vecka.

– Det är fantastiskt att det inte blev av, det hade varit väldigt dåligt. Vad som hände visar att det inte kommer att hända igen, de försökte, misslyckades och tro mig, det kommer att dröja lång, lång tid innan någon kommer att försöka med något liknande igen.

– Fotbollsstrukturen i dagsläget är inte konstruerad för ännu fler matcher. Vi måste se till att fotbollskvaliteten höjs, inte genom att köpa spelare utan genom att träna. Dessa spelare kan inte bli så bra de faktiskt kan bli utan träning. Vi tappar mer och mer träningstid. Det låter som att jag klagar när jag tar upp det, men så är det. 

Om Diogo Jota:

– Allt är lugnt med Diogo.

Om han pratat med laget om Super League:

– Självklart har jag pratat med laget. Vi hade ett möte i måndags, vi trodde inte att vi skulle behöva ha ett sådant möte, men sedan hände allt. Vi pratade om det och jag sa att bandet mellan supportrarna och klubben inte försämras. 

– För min del ser jag ingen anledning till att bandet mellan oss och supportrarna skulle försämras.

Bannerbild