Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Så mycket CL-pengar cashar klubben in

Bild till nyheten

Fem klubbar har tjänat mer än Liverpool när det gäller deltagande i Champions League säsongen 2020/21.

Ekonomiexperten Swiss Ramble har beräknat hur mycket varje lag tjänat på att delta i Champions League denna säsong.

Enligt Swiss Rambles beräkningar har Liverpool tjänat cirka 88 miljoner euro fördelat på 15 miljoner för deltagande, 33 miljoner i prispengar, 22 miljoner baserat på UEFA-ranking och 22 miljoner i TV-pengar.

När det gäller pengarna från UEFA-rankingen så baseras dessa på prestationer över en tioårsperiod. 

Det är fem klubbar som tjänat mer än Liverpool: Bayern München, Chelsea, Manchester City, Real Madrid och Paris Saint-Germain. Siffrorna som presenteras är beräknade från det som spelats av turneringen så de lag som nått till semifinal kommer att ha tjänat ännu mer när turneringen är färdigspelad.

PSG och Real Madrid toppar listan med 109 miljoner euro intjänade. Trea på listan är Manchester City som tjänat allra mest när det gäller prispengar då de vann fem av sex gruppspelsmatcher och fick oavgjort i den enda de inte lyckades vinna.

Av de engelska klubbarna är det Liverpool som tjänat allra mest TV-pengar, detta på grund av att de klev in i turneringen som Premier League-mästare och nådde till kvartsfinal den pågående upplagan av Champions League.

Till följd av att förra säsongens slutspel blev försenat och avgjordes via enkelmöten i slutet så har TV-bolagen fått till en deal som innebär klubbarna under denna och kommande fyra säsonger kommer att få fyra procent lägre summa än vanligt, för Liverpools del innebär detta att de går miste om 3,7 miljoner euro i år. 

Bannerbild