Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför Leeds

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor inför måndagens bortafight mot Leeds United. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om mittbacksparet Kabak och Phillips:

– Det är bra, som vi sagt, saker och ting måste utvecklas, man måste vänja sig vid varandra. 

– Det är extra viktigt i försvaret, men de har gjort det väldigt bra. De har spelat åtta matcher ihop nu, vilket är bra, jag kan inte säga någonting annat. 

– Kabak är 20 år gammal och har redan visat sina kvaliteter. Vi var övertygade om hans kvalitet och han har visat det på ett bra sätt.

– Phillips är nog den som har bäst nickstatistik i hela Premier Leagues historia! Det känns väldigt bra för båda dessa grabbar att det gått så bra.

Om Leeds:

– Mot City fick de ett tidigt rött kort så det går inte att se på den matchen och tänka att de kommer att spela precis så mot oss, men de visade att de är beredda att jobba hårt, ge allt. Det är inte vanligt att skapa kontringar mot Manchester City men de lyckades med en man mindre.

– Leeds är ett väldigt bra lag som tränas av en av de bästa. Det är en bra kombination.

Om skadeläget:

– Inga nya skador. 

Om mittbackarna:

– Samtliga mittbackar håller sig enligt tidsschemat. Joe (Gomez) har börjat löpa nu och vi har inte märkt av någon reaktion på knät. Det ser bra ut, precis som för Virgil och Joel.

Om stämningen efter uttåget:

– Vi måste se till prestationen och resultatet. Vi har vunnit tre i ligan och förlorade i Champions League. De andra matcherna vi spelat sedan landslagsuppehållet har vi gjort bra. 

– Vi måste ge allt, spela vår bästa fotboll. När vi tänker på Leeds måste vi tänka på att ge allt, men det är precis detsamma som de tänker när de tänker på oss.

– Vi är under press, ja, vi vill sluta topp fyra, men vi vet inte i dagsläget om vi kommer att göra det. Vi har sju matcher på oss att se om vi lyckas.

Om kampen om CL-platserna:

– Vi har vunnit de tre senaste matcherna, det är därför vi fortfarande är med i kampen. Det är tydligt: vi måste vinna fotbollsmatcher. Men vi möter tuffa motståndare. Vi ser positivt på situationen, att vi är med i fighten om det. 

– Vi måste sätta press på lagen runt oss genom att vinna matcher. Att möta Leeds är en väldigt annorlunda match jämfört med andra matcher i ligan.

Om Bamford:

– Vilken spelare! Jag kommer ihåg inför säsongen att många pratade inför säsongen om att Leeds behövde en riktigt vass målskytt, att Bamford inte är bra nog. Jag är väldigt glad för hans skull att han motbevisat dem. Han jobbar stenhårt, helt otroligt, samtidigt gör han många mål, det är sällsynt.

Bannerbild