Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Villiga lyssna på bud på Keita och Ox?

Bild till nyheten

Transferfönstret närmar sig och det spekuleras fram och tillbaka om vilka spelare som kan komma att lämna Liverpool i sommar.

Sportjournalisten Kevin Palmer, som skriver för bland annat Goal, Sunday World och Team Talk, hävdar i en artikel för den sistnämnda sajten att Liverpool är öppna för att sälja flertalet spelare i sommarens transferfönster.

Han nämner Divock Origi, som enligt många journalister som följer Liverpool nära ser ut att säljas i sommar, men även Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri och Naby Keita.

Shaqiri är en spelare som i flera av de föregående transferfönstren ryktats bort, men något tillfredsställande bud har ännu inte inkommit.

Det har skrivits mindre om potentiella försäljningar av Oxlade-Chamberlain, Naby Keita och Joel Matip, men de är alla tre spelare som slitit med stora skadeproblem under sin tid på Merseyside. Keita värvades in från RB Leipzig för £52.75M men på de tre år han varit i klubben har han ännu inte nått upp till den nivån han uppvisade i Bundesliga.

Oxlade-Chamberlain köptes sommaren 2017 loss från Arsenal för £35M. Den engelske mittfältaren har levererat fantastiska insatser i den röda tröjan och bidragit med viktiga och minnesvärda mål, men flera allvarliga knäskador har hämmat hans utveckling. När det gäller Joel Matip anslöt han gratis från Schalke 2016 och har spelat en viktig roll i lagets framgångar men allt för ofta tvingas han stå över matcher på grund av skada.

Det råder fortfarande ekonomisk osäkerhet på marknaden till följd av coronapandemin och dess konsekvenser för fotbollen så det återstår att se om någon klubb kan slänga upp tillräckligt med pengar på bordet för att köpa loss någon av dessa spelare.

James Pearce sa nyligen i The Athletics podcast Red Agenda att han tror att Liverpool skulle vara beredda att sälja Keita och Oxlade-Chamberlain om rätt bud inkommer men att det inte är någon prioritet för klubben som dessutom skulle göra en stor förlust, särskilt när det gäller Keita som Pearce tror det blir svårt att få tillbaka mer än halva inköpspriset för.

Bannerbild