Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Förlorade kvarten i Madrid

Bild till nyheten

Jürgen Klopp var frustrerad över de missade chanserna på Anfield men slår fast att kvartsfinalen avgjordes i Madrid där Liverpool stod för en mycket blek insats.

Liverpool lyckades hålla nollan mot Real Madrid hemma på Anfield i Champions League-returen men då det inte blev några mål framåt blev det heller inget avancemang till semifinalen.

– Vi förlorade inte kvartsfinalen ikväll, vi förlorade den i Madrid, sa manager Jürgen Klopp efter matchen.

– Vi gjorde det obekvämt för Madrid. Vi spelade bra, var aggressiva och skapade bra lägen. Sätter vi ett av dem öppnar det upp sig mer och de skulle fått större problem. Men det är inte intressant eftersom när vi inte gör mål så blir det svårare och svårare för oss. 

– Sedan använde de sin erfarenhet för att få tiden att gå.

– Det såg ut som det gjort många gånger under 2021. Det är många matcher vi skulle ha vunnit men där vi misslyckats att sätta dit våra chanser. Vi vet hur ofta Salah sätter chanserna han får ikväll, med stängda ögon. Vi hade många fina stunder.

Nu gäller fullt fokus på Premier League.

– Nu måste vi lyfta oss. Vi älskar den här turneringen, den är viktig för klubben av många anledningar, men nu måste vi koncentrera oss på Premier League. Vi möter Leeds på måndag och vi måste vara redo att löpa rejält mycket.

– Vi vet hur tabellen ser ut. Om vi ska nå dit vi vill nå så måste vi spela riktigt bra fotboll.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild