​Rapport: Uttåg efter frustrerande kväll

Bild till nyheten ​Rapport: Uttåg efter frustrerande kväll
Liverpool gjorde en bra insats på Anfield och gav det chansen i jakten på en semifinalplats, men skärpan i avsluten saknades och därmed blev förlusten från det första mötet avgörande i dubbelmötet som vann av Real Madrid.

Liverpool öppnade urstarkt och hade kunnat öppna målskyttet redan efter två minuters spel när Sadio Mané hittade in till en fristående Mohamed Salah i straffområdet, men egyptierns avslut lämnade mycket att önska och Courtois kunde med ett långt släpande ben hålla tätt.

Den fina starten höll i sig i 15-20 minuter där Real Madrid hade stora problem med Liverpools intensitet. Tillslut lyckades gästerna få tag i bollen och rulla runt på ett mycket tryggt sätt. Men sedan tog "The Reds" tag i taktpinnen igen och skapade flera chanser att spräcka nollan, men både Salah och Gini Wijnaldum brände fina lägen.

I den andra halvleken hann det bara gå 45 sekunder innan Liverpool hade skapat en superchans, Courtois lyckades dock hålla sin nolla intakt.

Liverpool fortsatte att trycka på och skapa lägen men bollen ville inte in. Ju längre matchen led desto fler kontringslägen uppstod för Real Madrid som dock inte heller lyckades få in bollen, bland annat tack vare mycket fint agerande av Alisson vid ett friläge för Vinicius Junior.

Klopp agerade från bänken och bytte in Thiago och Diogo Jota, men bortsett från ett par minuter omedelbart efter bytena där Jota tog sig till ett par halvchanser gav det ingen vidare effekt. Liverpool fortsatte att anfalla gång efter annan men allt för ofta var den sista passningen allt för svag.

Zinedine Zidanes mannar visade rutin då de så fort de fick bollen behöll den inom laget och spelade av flera minuter gång på gång. Därmed rann tiden ut och matchen slutade 0-0. Insatsen från Liverpools sida måste ses som klart godkänd bortsett från avsluten på de många chanser som skapades.