Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

– Vi måste tro på oss själva

Bild till nyheten

Jürgen Klopp och Andy Robertson har snackat upp morgondagens retur mot Real Madrid på Anfield. Här kan du se presskonferensen i videoformat samt läsa en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om känslan av ingenting att förlora:

– När man ligger under med 3-1 så ser det ut som att man redan har förlorat, så det innebär att man inte har så mycket att förlora, skulle jag säga.

– Vi kommer att ge det ett försök, det är vårt jobb att göra det. Resultatet visade hur prestationerna den kvällen såg ut, men det var bara första halvlek av detta dubbelmöte.

Om Anfield utan supportrar:

– Fokuset ligger på att försöka vinna matchen. Att arenan är tom är självklart ett problem ytterligare.

Om Alexander-Arnold:

– Det är vad man förväntar sig av alla spelare. Men jag kan inte prata om det här utan att det låter som att han spelade dåligt innan. Spelade han precis lika bra som innan? Jag vet inte ens helt säkert. Men nu har det startat en diskussion om att han höjt sig så mycket, men han var inte på en mörk plats innan, det enda som hände var att han inte blev uttagen i den engelska truppen.

Om tidigare vändningar:

– Fotboll är fotboll. Det viktigaste är vår insats, vi måste spela som oss själva, så bra som möjligt. Vi måste försöka att vinna matchen, så får vi se var resultatet leder oss. Om vi gör ett mål så skulle det innebära att vi har chansen att ta oss vidare om vi lyckas göra ett till, oavsett hur mycket tid som återstår.

– Om vår insats slutar i en comeback, det vet jag inte, men vi måste tro på oss själva. Vi har en chans, men det är en väldigt tuff uppgift.

– Grabbarna vet hur det är (har varit med i tidigare vändningar). Man kan inte ta någonting för givet, man lyckas inte me den comeback bara för att man lyckats tidigare. Det bästa hade varit om man var i en situation där man inte behövt vända, men nu är det som det är. Det blir väldigt spännande. Om vi lyckas hålla nollan och skapa mer än vi gjorde i Madrid så får vi se vad som händer.

– Vi måste skapa vår egna atmosfär med tanke på att supportrarna inte är på plats.

Om approachen till returen:

– Det är inte så stor skillnad mot andra matcher, man vill aldrig släppa in mål. Jag vet inte om det är möjligt att inte släppa till chanser mot ett lag som är så bra som Real Madrid. 

– Om de tar ledningen så räcker inte 2-1, vi måste vara på vår absoluta högstanivå för att ha en chans att ta oss vidare, men det finns en möjlighet att vi når dit.

Om Real Madrid:

– De är ett väldigt erfaret lag som vunnit mycket under Zinedine Zidane. Men vi har också lyckats med mycket. Jag är helt säker på att Real Madrid kommer att vara redo till 100 procent, oavsett den tuffa matchen i helgen mot Barcelona.

Om vad som krävs för att vinna:

– För att vinna så måste man försvara så bra man bara kan. Första målet som de gjorde mot oss visar vilken kvalitet de har. Toni Kroos passning var fantastisk och Vinicius mottagning likaså. Det visar att man kan få problem även om man försvarar bra.

– Jag kan inte uppfinna nya saker bara för att vi ligger under med 3-1, vi ska försöka göra allt vi kan med de verktyg vi har.

Om stolthet:

– Det är planen att vi ska visa upp vilka vi är. Jag har inga problem med presskonferenser, men det enda som kan hända är att man skapar negativa saker som rubriker eller så. Vi är fullt fokuserade på vad som kommer att hända på planen imorgon.

Om Vinicius Junior:

– Jag blev imponerad, men inte förvånad. Han är en otrolig talang. Alla visste det innan Real Madrid värvade honom. 

– Det ena målet han gjorde tycker jag vi kunde försvarat oss bättre vid, men som sagt, det första målet var otroligt.

Om Toni Kroos:

– Han är en av de största fotbollstalangerna i Tyskland under en lång tid. Han slog igenom ganska tidigt. I Real Madrid har han blivit en av de mest framgångsrika spelarna någonsin. 

– Vi känner inte varandra så bra, men jag har beundrat hans talang under många år. Vi vet vad han kan. Han kan slå passningar genom ett nålsöga eller göra otroliga mål från distans.

Det var allt för Jürgen Klopp. Andy Robertson näste man på tur att svara på frågor.

Robertson om chansen att gå vidare:

– Vi är fortfarande kvar i turneringen, vi tror att vi kan prestera bättre än förra veckan. Vi måste vara bättre. Vi måste pressa ett otroligt erfaret lag, om vi kan göra det obekvämt för dem så får vi se var det leder. Vi har lyckats tidigare, men vi kan inte förlita oss på det. 

– Det är upp till oss att skapa en Champions League-kväll på Anfield utan supportrar.

Om avsaknaden av supportrar:

– Matcher som mot Barcelona hade nog inte varit möjligt om vi inte hade haft stödet från supportrarna, de får oss att växa. 

– Men imorgon måste vi skapa rätt stämning på egen hand, i omklädningsrummet och ute på planen. Vi måste vara bättre på allt vi gör jämfört med förra veckan. Om vi ger allt kan vi lämna planen med känslan att vi gjort allt. 

– Vi vet vad som står på spel, vi vill vara kvar i den här turneringen.

Om Trents mål:

– Jag ska vara ärlig, det spelar ingen roll som gjorde målet, det var bara så viktigt att vi vann.

– För mig är det ett tecken på en världsklasspelare, en spelare som inte nått upp till sin högstanivå får mycket kritik, men Trent måste försöka att behålla sitt självförtroende. Han är väldigt stark, det är anledningen till att han är där han är idag.

Om segern mot Aston Villa:

– Vår hemmaform har inte varit tillräckligt bra sedan Boxing day. Det har helt enkelt inte varit tillräckligt bra. Att få vinna igen var viktigt, man kan ta med sig positiva känslor ut på planen imorgon.

– Vi har ingenting att förlora, det är upp till oss att ge allt och prestera bättre än förra veckan. Då ger vi oss själva chansen att gå vidare.

Om approachen till matchen:

– Det är viktigt att vi går in i matchen som vanligt, vi vill vinna alla matcher vi spelar. Vi måste spela vårt vanliga spel, sätta press på dem och försöka att vinna matchen. Så är det alltid, oavsett om det är ett dubbelmöte eller inte.

– Vi ska försöka att ta vara på de chanser vi lyckas skapa. Det är viktigt att försöka hålla nollan samtidigt som vi måste vara farliga offensivt. Vi måste se till att de skapar så få chanser som möjligt. 

– Vi möter en jätte i den här turneringen, men vi ska göra det så svårt som möjligt för dem.

Om insatsen i Madrid:

– Det var en besvikelse, det var inte på den nivån som den borde vara. Vi släppte in tre mål som vi borde ha undvikit. Att vi fick med oss ett bortamål är det enda positiva. 

– Folk har nog skrivit av oss från den här turneringen, det är upp till oss att prestera så nära perfektion som möjligt för att ge oss chansen att gå vidare.

Om extra motivation att få spela i turneringen nästa säsong:

– Om jag ska vara ärlig så är det inte så, för oss så är detta en chans att vinna den största titeln i europeisk fotboll. 

– Vi är ett lag som har varit framgångsrika under de senaste åren och vi vill vinna mer. Det är vad vi motiveras av. 

– För oss handlar morgondagens match om att ta oss vidare till nästa runda, det är allt. Vi vet hur speciellt det är att vara en del av semifinalerna i den här turneringen.

Om Reals offensiva kvaliteter:

– De visade mot oss vilka kvaliteter de besitter. Benzema är en anfallare som visat vad han kan under många år. Vi måste försöka att hålla dem borta från vårt mål och hålla nollan. Ju fler mål de gör desto fler måste vi göra.

– De har visat hur bra de är, men jag tycker inte att vi visade hur bra vi kan vara. 

Bannerbild