Tsimikas väntar fortsatt på sin chans

Bild till nyheten Tsimikas väntar fortsatt på sin chans
Kostas Tsimikas var tänkt att erbjuda Andy Robertson välbehövlig vila under en hektisk säsong, men än så länge har det endast blivit fem Premier League-minuter för greken.

Inför säsongen 2020/21 köpte Liverpool loss Kostas Tsimikas från Olympiakos för £11.75M. Värvningen var tänkt att ge Jürgen Klopp fler valmöjligheter i backlinjen och chansen att ge Andy Robertson viktig vila i perioder. Robertson hade inför denna säsong spelat 97 matcher för klubb- och landslag inom loppet av två säsonger.

– De kan inte spela upp emot 50 matcher varje säsong, det skulle hämma deras karriär om jag ska vara ärlig, sa Jürgen Klopp om ytterbacksduon Robertson och Trent Alexander-Arnold som båda matchats flitigt under de senaste säsongerna.

Denna säsong har dock blivit lika intensiv som de senaste för Robertson då Tsimikas inte lyckats imponera tillräckligt på Klopp och Co. Robertson har startat samtliga 31 ligamatcher och är uppe i 2756 spelminuter, jämfört med Tsimikas som totalt gjort fem minuter i Premier League.

The Athletics James Pearce har skrivit om Tsimikas situation och om varför det blivit så lite speltid för vänsterbacken. Säsongen inleddes inte på ett optimalt vis då greken testade positivt för Covid-19 och därefter drogs han med skadeproblem under hösten vilket hämmade hans utveckling. Dock har han varit skadefri sedan i januari och har endast fått komma in från bänken mot Manchester City och RB Leipzig. 

Enligt Pearce jobbar Tsimikas fortfarande hårt på träningsplanen för att anpassa sig efter Liverpools sätt att spela och det läggs stort fokus på positionsspelet. Klubben ska ha påpekat att han gör ständiga framsteg. 

Tsimikas ska vara omtyckt av spelargruppen. Han och Mohamed Salah har kommit varandra nära under säsongens gång. Xherdan Shaqiri konstaterade nyligen att vänsterbacken imponerar på träning och att det inte lär dröja innan han kan visa det i matchsituation.

Utöver behovet av att anpassa sig till lagets spelsätt så menar Pearce att en annan anledning till den bristande speltiden är skadorna i mittförsvaret som lett till osäkerhet i backlinjen. Med tanke på att mittbacksparet ofta varit orutinerat har Klopp önskat stabilitet på ytterbackarna i form av Robertson och Alexander-Arnold.

Liverpool fick upp ögonen för Tsimikas redan säsongen 2017/18 då han var på lån i Willem II. Förhoppningsvis kan han inom en snar framtid visa varför klubben valde att satsa på honom i somras.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer