Quantcast

Nästa match (Premier League)

Leeds klubbmärke Leeds (B)

måndag 19 apr 21:00

Grealish kommer inte till spel

Bild till nyheten

Jack Grealish dras med skadebekymmer och som vi skrev här på sajten redan igår var det osäkert om han skulle komma till spel mot Liverpool. Enligt tränare Dean Smith är det nu dock bekräftat att han inte finns med i truppen imorgon.

Jack Grealish har missat Aston Villas sju senaste matcher. Klubben hade enligt Mirror förhoppningar om att den offensiva yttermittfältaren skulle göra comeback mot Fulham i söndags, men skadan, som är en känning i en muskel vid smalbenet, vägrar än så länge ge med sig.

Enligt tidningen undersöks Grealish dagligen och med tanke på det senaste bakslaget vill Aston Villa inte sätta något datum för comeback. Han ska vara mycket osäker till spel mot Liverpool på lördag.

Uppdatering under fredagen

Under fredagen har tränare Dean Smith bekräftat att Jack Grealish inte hinner bli redo till matchen mot Liverpool. Han förklarade att man hade en optimistisk inställning till att han skulle ha varit redo redan förra helgen men att han drabbades av ett bakslag. 

– Jag pratar med Jack varje dag och vi känner oss fram hela tiden. Tyvärr slog han upp skadan igen och blir nu borta en tid till. Vi måste såklart värdera om vi pushade honom lite för hårt mot en comeback. 

– Det ska inte vara något allvarligt men nu får vi ge honom någon vecka till, utvecklade Smith.

Att inte ha Grealish tillgänglig är ett tungt avbräck för Dean Smiths mannar då engelsmannen gjort sex mål och tio målgivande passningar i Premier League denna säsong.

Liverpool - Aston Villa spelas på lördag med avspark 16:00.

Bannerbild