Quantcast

Nästa match (Premier League)

Leeds klubbmärke Leeds (B)

måndag 19 apr 21:00

Måste övervinna Anfield-spöket

Bild till nyheten

Efter 1-3 i Madrid behöver Liverpool vinna med minst 2-0 hemma på Anfield i returen nästa vecka för att avancera i Champions League. Något som kan bli problematiskt eftersom laget än så länge bara gjort ett mål på Anfield - på hela 2021.

Liverpool har gått från den starkaste sviten någonsin på Anfield till att prestera några av de svagaste resultaten som hemmaborgen någonsin skådat under 2021. 

I nästa vecka kommer Real Madrid för returmatch i Champions League och då krävs det - minst - två gjorda mål för att Liverpool ska kunna avancera. För att hitta den senaste matchen där Liverpool gjorde två mål på Anfield måste vi dock gå tillbaka till den 16 december, i vad som då var en tidig "seriefinal" mellan Liverpool och Tottenham. Sedan dess har det bara blivit två mål på Anfield. 

Det senaste spelmålet kom mot West Bromwich den 27 december när Sadio Mané lirkade in en passning från Joel Matip och under 2021 har det bara blivit ett enda mål hemma på Anfield. Det var när Mohamed Salah förvaltade straffen som han själv vann till sig i matchen mot Manchester City. 

Senast Liverpool vann på Anfield med en segermarginal stor nog för att ta sig förbi Real Madrid var den 6 december när Wolverhampton besegrades med 4-0. 

Liverpool har ni ett viktigt "genrep" på Anfield mot Aston Villa på lördag. Ett lag man dessutom har revansch att utkräva på efter debaclet på Villa Park i höstas. 

Bannerbild