Quantcast

Nästa match (Champions League)

Real Madrid klubbmärke Real Madrid (H)

onsdag 14 apr 21:00

Vill slåss om en plats nästa säsong

Bild till nyheten

Harvey Elliott hoppas kunna ta en plats i Liverpooltruppen inför säsongen 2021/22.

Harvey Elliott har spenderat säsongen på lån i Blackburn i the Championship där han imponerat stort med en fin poängskörd i form av fem mål och elva målgivande passningar på 37 matcher.

18-åringen har fått vänja sig vid ett matchtempo som är rejält högt.

– I den här ligan får man inte mycket tid med bollen. Alla tar sig så nära en hela tiden. Tempot i spelet är väldigt högt, säger Elliott till CBS Sports.

– Jag minns en match mot Watford där det gick i full fart i de första 20-30 minuterna och jag hann tänka att det inte kunde hålla i sig hela matchen, men när man möter ett topplag som dem så var det så.

Efter en säsong där han samlat på sig värdefull erfarenhet hoppas engelsmannen kunna konkurrera om en plats i Liverpooltruppen.

– Jag kommer att komma till försäsongen med inställningen att jag ska slå mig in i laget. Oavsett hur min chans kommer så handlar det för mig att se till att jag tar den. 

– Om det finns behov av mig som inhoppare så kommer jag se till att det är mig de vill ha. Det handlar bara om att jag är en av de spelarna som kan komma in, eller starta, och påverka en match. Min roll är att jag ska göra mål och skapa chanser. Om jag gör det och jobbar hårt för laget så tror jag att jag kan vara en del av A-laget.

– Jag kommer att göra allt som krävs.

När Elliott tränat och spelat med Liverpool har han kunnat ta lärdom från världsstjärnor som Mohamed Salah och Sadio Mané.

– Mohamed Salah och Sadio Mané är spelare som är av yppersta världsklass. De är även bra mentorer. Jag tycker att de är ännu bättre personer utanför planen. De vill alltid hjälpa alla i sin närhet på så bra sätt som möjligt samtidigt som de vill få ut maximalt av sig själv.

– Sadio är någon som hjälpt mig särskilt mycket. Vi har haft samma träningsprogram på gymmet. Jag är såklart inte lika stark som honom ännu, men varje gång jag gör en övning och han tycker att det ser för lätt ut så pressar han mig vidare och lägger på mer vikt så att jag verkligen tar ut mig till max.

– Det är på ett sätt dessa spelare jag konkurrerar med också. På lång sikt vill jag kämpa mot dem för att ta mig in i laget.

Bannerbild