Quantcast

Nästa match (Champions League)

Real Madrid klubbmärke Real Madrid (H)

onsdag 14 apr 21:00

Kan gå miste om en intäkt

Bild till nyheten

Det är klart att Philippe Coutinho missar resten av säsongen. Om brasilianaren lämnar Barcelona i sommar går Liverpool miste om en stor intäkt.Detta för att Coutinho inte kommer nå milstolpen på 100 spelade matcher för Barcelona, vilket hade genererat ytterligare en intäkt till hans tidigare klubb.

Philippe Coutinho såldes till Barcelona i januari 2018 för en övergångssumma på uppemot 140 miljoner pund. Enligt avtalet betalades 120 miljoner euro i samband med övergången och sedan 40 miljoner euro med olika klausuler. Liverpool ska hittills ha fått 15 miljoner euro i klausuler.

Enligt den spanska tidningen Marca finns det en klausul som säger att Liverpool kommer få mer pengar när Coutinho har spelat 100 matcher för Barcelona. Brasilianaren har gjort 90 matcher för den katalanska storklubben. Nu kommer den offensiva mittfältaren missa säsongsavslutningen på grund av en knäoperation. Dock är det osäkert om Coutinho kommer vara kvar i klubben när nästa säsong drar igång, då det finns planer på en försäljning i sommar. Om det blir en flytt från Barcelona kommer Liverpool gå miste om 20 miljoner euro (ca 17 miljoner pund).

Barcelona har hamnat i en tuff ekonomisk situation till följd av pandemin. Philippe Coutinho har en veckolön på 250 000 pund, vilket klubbledningen vill spara in på. I somras ryktades det om att både Arsenal och Tottenham försökte värva honom. De båda London-klubbarna sägs vara intresserade igen.

Bannerbild