Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

– Vi har en liten livlina

Bild till nyheten

Jürgen Klopp är på det klara över att Liverpool inte presterade bra nog mot Real Madrid men påpekar samtidigt att det finns en chans att vända underläget i returen.

Liverpool släppte in tre mål och lyckades endast göra ett mot Real Madrid i det första av två kvartsfinalmöten lagen emellan. Jürgen Klopp var inte nöjd med lagets insats.

– Först och främst, vi förtjänade inte att vinna, citeras Jürgen Klopp av Liverpool Echo.

– Vi spelade inte bra nog. Det är det första jag oroar mig över. Första halvleken var inte bra nog. Vi pressade dem OK, men under press så gav vi bort bollen, vilket inte hjälpte oss.

– Fotboll är en sport där misstag är vanliga men man måste göra dem i rätt ytor. Vi kan pressa, men om man ger bollen till motståndaren blir det svårt. I andra halvlek spelade vi bättre, försökte att skapa. Vi gjorde mål, det var det som var positivt med kvällen. Så är det.

– Vi har fortfarande chansen, men vi måste spela mycket bättre fotboll i returen. Vi kan vara mycket svårare att möta och det måste vi se till att visa nästa vecka.

Klopp var inte nöjd med hur domare Felix Brych agerade i flera situationer som involverade Sadio Mané.

– Situationen med Mané, jag vet inte vad domaren gjorde. Var det något personligt? Så fort Sadio föll till marken, vi fick ingenting. Jag tycker att han var oschysst mot Sadio, det sa jag till honom. Han gjorde inte så att vi förlorade matchen, men man behöver en OK domare.

Naby Keita blev utbytt redan i den första halvleken.

– Ja, det var ett taktiskt byte. Det är dock inte enbart han som är ansvarig. Han var inte bra i matchen, men jag kunde gjort fler byten. Jag är inte nöjd med det nu eftersom att allt snack kommer att vara att det är Nabys fel. Det var inte hans fel, men det var ett taktiskt byte.

Bannerbild