Rapport: Förlust - men hoppet lever

Bild till nyheten Rapport: Förlust - men hoppet lever
Liverpools hopp om avancemang lever alltjämt, men det blir en mycket tuff uppgift som väntar på Anfield efter en svag insats i Madrid som betydde en 1-3-förlust där Vinicius Junior med flera inte kunde stoppas.

Liverpool var alltför passiva i den första halvleken och lät unge Vinicius Junior dominera efter sin vänsterkant. Real Madrid höll i bollen och hotade gång efter annan bakom bortalagets backlinje.

The Reds kom inte alls upp i sedvanlig nivå vad gäller presspelet och tillät Toni Kroos leverera en perfekt djupledsboll till Vinicius Junior som i den 27:e minuten löpte sig loss från Trent Alexander-Arnold och Nat Phillips och satte 1-0 med ett distinkt avslut bakom Alisson.

1-0:

Real Madrids ledningsmål väckte inte Liverpool till liv, istället fortsatte hemmalagets dominans och tack vare en bjudning från Alexander-Arnold kunde Marco Asensio sätta 2-0 tio minuter senare.

2-0:

I den andra halvleken var det ett nytt Liverpool som klev ut på planen. Med en högre intensitet och ett effektivt presspel hotade de Real på ett helt annat sätt än under de första 45. Sex minuter in i den andra halvleken gav tempohöjningen utdelning när Mohamed Salah sköt in 2-1.

2-1:

Liverpool tappade dock fart efter reduceringsmålet, något som Real tog vara på. Det röda försvaret stod och sov vid ett inkast på offensiv tredjedel för "Los Blancos" som via Luka Modric hittade in till Vinicius Junior som med ett rappt avslut hittade in bakom Alisson till 3-1.

3-1:

Efter 3-1-målet tog Liverpool tillbaka initiativet och jagade en viktig reducering, men de nådde aldrig hela vägen fram - med lite mer skärpa hade Real Madrid kunnat sätta både en och två bollar ytterligare i matchens slutskede - och kommer därmed att behöva hämta upp ett tvåmålsunderläge i returen på Anfield 14 april. Hoppet lever för Klopp och Co.

Champions League, kvartsfinal match 1/2

Real Madrid - Liverpool 3-1 (2-0)

Målen: 1-0: (27) V. Junior (Kroos), 2-0: (36) Asensio, 2-1: (51) Salah, 3-1: (65) V. Junior (Modric)

Domare: Felix Brych