Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Zidane vill inte prata om Salah

Bild till nyheten

Mohamed Salah ryktas då och då vara aktuell för en flytt till Spanien. Real Madrid-managern Zinedine Zidane var inte intresserad av att prata om anfallarens framtid inför den stundande Champions League-kvartsfinalen.

Mohamed Salah har under säsongens gång gett två intervjuer till spansk media som satt fart på spekulationer om spelarens framtid på Merseyside då han talat gott om både Real Madrid och Barcelona. 

Inför det första mötet mellan Liverpool och Real Madrid fick Zinedine Zidane en fråga om den spanska klubbens intresse för Salah.

– Salah är inte min spelare, konstaterade fransmannen.

– Det jag är intresserad av är matchen och att vi ska möta spelare som Salah. Jag tänker inte på det som hänt heller (finalen i Kiev 2018).

– För Liverpool är detta en annan match än den som spelades 2018, detsamma gäller för oss. Vi tänker inte på att Liverpool vill ha revansch för det som hände. Dåtid är dåtid. Dessa matcher kommer vara helt annorlunda för båda lagen.

För Zidane blir det en tränarkamp mot Jürgen Klopp, en tränare han verkligen respekterar.

– Klopp är en duktig och erfaren tränare. Han har gjort ett bra jobb i hela sin karriär och han gör det med Liverpool nu också. Jag behöver inte kopiera honom och han behöver inte kopiera mig. Men jag studerar alla tränare för att se hur de arbetar. Jag lärde mig mycket av andra tränare när jag gick min tränarutbildning. 

– Liverpool är ett komplett lag. De är väldigt starka och solida. De är verkligen bra på att spela som ett lag. De har inga svaga punkter och de tre anfallarna är väldigt duktiga.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild