Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Benitez: Tempot i matchen är nyckeln

Bild till nyheten

Rafa Benitez har gett sin syn på Champions League-kvarten mellan Liverpool och Real Madrid.

Rafa Benitez har varit tränare både för Liverpool och Real Madrid, i Spanien blev det dock endast ett halvår. När de båda lagen nu möts i kvartsfinal i Champions League har Benitez satt sina tankar på pränt.

"När vi pratar om Real Madrid så vore det svårt att beskriva dem som ett lag på nedgång. De har fortfarande några stora spelare: Luka Modric och Toni Kroos till exempel. Målvakten Thibaut Courtois, som ofta presterar med viktiga räddningar och så har de rörelsen i anfallet med Karim Benzema och snabbheten i Vinicus junior," skriver spanjoren i The Times.

"Nyckeln i matchen är hur tempot blir. Om Liverpool kan vara aggressiva på mittfältet kan de göra det väldigt svårt för Real, som inte är vana med att anfalla så snabbt som Liverpool. Real är väldigt precisa i sitt passningsspel och de kommer att vilja hålla i bollen. Om de tar sig långt in på Liverpools planhalva kommer de att vara farliga, de kan göra så många olika typer av mål. Real har gjort flest mål på nick i La Liga (13) och näst flest mål från skott utanför straffområdet (7)."

"Modric och Kroos är snabbtänkta spelare och om de kan hålla i bollen kan de hitta Benzema. Men om Liverpool kan stoppa Kroos och Modric, ta bort deras chanser att passa till fransmannen, då kommer Real att ha problem."

"Jürgen Klopp roterar en del på sitt mittfält från match till match, men vanligtvis är det Gini Wijnaldum och Thiago Alcantara, mer än Fabinho, som måste ligga på och pressa Kroos och Modric hela tiden. Ett av Liverpools vapen är intensiteten som de spelar med - om de ger sin motståndare tid med bollen kommer de att få problem."

"Det är oerhört viktigt för Liverpool att de gör mål. Om de lyckas, då måste Real anfalla i returen på Anfield och det kommer leda till att de är mindre organiserade defensivt."

"När jag var manager för Liverpool 2008/09 så åkte vi till Bernabeu och vann med 1-0. Vi visste att nästa match på Anfield skulle bli bli viktig, men med supportrarnas stöd pressade vi dem från första stund och gjorde ett tidigt mål. Vi vann med 4-0. Avsaknaden av supportrar skulle hjälpa Real denna gång."

Bannerbild