Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

– Målet är att vinna Champions League

Bild till nyheten

Thiago Alcantara har siktet inställt på Champions League-titeln och en stark avslutning i Premier League.

Liverpools hopp om att sluta topp fyra i Premier League fick en boost i helgen tack vare sin seger mot Arsenal och Chelseas förlust mot West Bromwich. Med åtta matcher kvar att spela i ligan är det nu endast två poäng upp till fjärdeplatsen som säkrar Champions League-spel nästa säsong.

En annan möjlig väg mot Champions League-spel 2021/22 är att vinna denna säsongs upplaga av den prestigefyllda turneringen. Thiago Alcantara hoppas att laget både kan säkra en sjunde CL-titel och sluta topp fyra i ligaspelet.

– Om man ska vara realistisk kring denna säsong så är vårt mål att vinna Champions League och kvalificera oss för nästa år, säger spanjoren till BBC.

– Sedan ska vi försöka att vinna alla återstående matcher i Premier League. Vi är väldigt optimistiskt inställda och hungriga inför de matcher som väntar.

Jakten på Champions League-titeln fortsätter imorgon, tisdag, när den första av två kvartsfinalsmatcher mot Real Madrid spelas. 

Thiago vann turneringen så sent som förra säsongen. Nu ska han försöka att upprepa bedriften under sin nye manager Jürgen Klopp.

– Det är fantastiskt att spela under honom. Man lär sig mycket och måste vänja sig vid ett nytt sätt att spela, det gillar jag verkligen, säger Thiago.

– Det krävs att man utvecklas, men kvaliteten som mina lagkamrater besitter gör det lättare att spela bra fotboll.

Bannerbild