Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

Senaste nytt inför Real

Bild till nyheten

Jürgen Klopp och Diogo Jota har snackat upp Champions League-kvarten mot Real Madrid. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.

Diogo Jota om målproduktionen:

– Jag har gjort en hel del mål, vilket är precis vad jag vill göra för att hjälpa laget, men jag bryr mig inte om jag gör mål, det viktigaste är att laget vinner.

Om Trents assist:

– Det hjälper alla offensiva spelare att ha sådan leverans. Alla är medvetna om Trents kvaliteter.

Om topp fyra-kampen:

– Vi är inne i en bra period. Vi vann två raka inför landslagsuppehållet och fortsatte med en seger nu senast. Vi har presterat mycket bättre på slutet.

Om vad som krävs för att vinna mot Real:

– Vi kommer att behöva löpa mycket, de är det lag som har vunnit den här turneringen flest gånger. De är vana vid den här typen av utslagsmatcher, vi måste vara på topp imorgon för att vinna.

– Det allra viktigaste för Real är sättet de spelar. Vi kan aldrig vara säkra på hur de kommer att spela, men vi måste vara förberedda på deras grundidéer. Det är svårt att förutse hur de kommer att spela, men vi måste vara på topp oavsett.

Om sin fina form:

– Skador är det värsta som kan hända en spelare, det är jobbigt att se laget spela utan att kunna hjälpa till. Men nu är jag tillbaka och kan göra mitt bästa för att göra mål och hjälpa mitt lag.

Jürgen Klopp tog över för att besvara frågor:

Klopp om Alexander-Arnold:

– Det är tydligt att folk skulle prata mycket om detta. För oss var det inget test för hans karaktär eller så. Vi jobbade inte i två veckor för att visa att Gareth Southgate valde fel. Vi vill att Trent ska spela så bra fotboll som möjligt.

– Det var en viktig match och vi förberedde oss för det.

Om stabiliteten defensivt:

– Det hjälper att samma spelare får spela tillsammans under en längre tid. Hela laget försvarade med fantastisk inställning och alla var disciplinerade. Imorgon kommer vi att utsättas för ett test igen, vi måste visa att vi är på rätt väg.

Om förlusten mot Real Madrid 2018:

– Vi är så motiverade vi kan vara eftersom att det är Champions League, det är inte på grund av förlusten 2018. 

– Om någon hade frågat mig en vecka eller en månad efter den matchen om jag hade bjudit in Sergio Ramos till mitt 60-årskalas hade jag sagt nej. Nu hade jag övervägt det.

– Det var längesedan det som hände, man kan inte vara arg över det nu. Det jag vill att vi ska göra är att vi ska visa vilket bra fotbollslag vi är. Om vi är bättre än Real eller gör fler mål så går vi vidare, om vi inte gör det så går Real vidare.

Om hur de tar sig an matchen imorgon:

– Vi var bra då (2018), men efter det (Salahs skada) så var vi inte så bra.

– Vårt lag är i princip byggt för sådana här matcher. Vi möter ett fotbollsspelande lag, vilket är bra. Jag hörde folk utanför som pratade om att Real är favoriter, bra, de är vana vid det.

– Vi var bra i den matchen, men ingen är idag intresserad av hur vi spelade i de första 25 minuterna. 

– Vi har en bra känsla, men vi vet att vi möter en tuff motståndare.

Om motivationen om att visa hur bra Liverpool är:

– Jag tänker inte på att visa världen hur bra vi är. Jag vill visa våra supportrar att vi fortfarande kämpar. 

– Vi har haft en del problem, men det handlar inte om det. Vi vill få ut så mycket som möjligt av den här säsongen. Man bygger en grund inför avslutningen och vi förbättrade den grunden senaste veckorna. Jag gav en intervju tidigare där jag sa att det inte är möjligt att kvalificera oss för Champions League via ligan, nu är vi två poäng bakom.

– Nu måste vi visa vad vi kan mot Real Madrid. De har en del skador, som Ramos exempelvis. Om det är några som vet hur man tar sig vidare från dessa matcher är det Real. Men vi är deras motståndare.

Om han skulle ångra om han inte tränat Real Madrid under sin karriär:

– Om jag i slutet av min karriär hade tränat endast tre klubbar, Mainz, Dortmund, Liverpool, det hade inte varit illa.

– Jag hade inte känt någon ånger, men det jag känner är att jag ångrar att vi inte bor här. När vi kom ut från planet kände jag det direkt, vädret är så mycket bättre här! Ni är lyckligt lottade som bor här! Vi kör på den hårda vägen.

Om vilket spanskt lag han hade passat bäst in i:

– Låt mig tänka.. det är tre riktigt bra lag (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid). Jag skulle passa in i dem alla. Det enda problemet är att jag inte har någon tid över och att min spanska är dålig. Det hade varit jobbigt för er att ha mig här och lyssna på min dåliga spanska och mina dåliga skämt om att beställa öl.

Om offensiva kvartetten kan spela tillsammans imorgon:

– Ni får vänta och se. Sa Zinedine någonting om sin elva på sin presskonferens? Jag tror inte det. Det fungerade bra i början av matchen mot Manchester City, vi får se.

Bannerbild