Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Salah: Tänker inte på Ramos

Bild till nyheten

Mohamed Salah har gett sin syn på det stundande dubbelmötet med Real Madrid där han kommer att ställas mot Sergio Ramos igen efter det som hände i finalen i Kiev 2018. Han pratar även om framtiden och stänger inga dörrar för spel i Spanien.

Champions League-kvartsfinalerna närmar sig och för Liverpools del väntar Real Madrid som motståndare. Senaste gången de båda lagen möttes var i finalen i turneringen 2018 då Madrid-laget gick segrande ur fighten. En av de mest uppmärksammade händelserna i matchen var när Sergio Ramos slet ned Mohamed Salah i marken, något som avslutade anfallarens match alldeles för tidigt.

Liverpool har nu chans till revansch i kvartsfinalen. Salah berättar vad han tänkte när han såg att de lottades mot Real Madrid.

– Jag tänkte bara på hur bra det vore om vi tog oss vidare till semifinal, säger Salah i en intervju med Marca.

– Jag hade inget lag som jag föredrog mer än något annat. Det är kvartsfinal, jag brydde mig faktiskt inte vilket lag det blev.

– Vi är i kvartsfinal nu, alla lag som är kvar håller hög klass och är väldigt duktiga. 

Salah ser inte det senaste mötet lagen emellan som någon källa för extra motivation eller revanschlusta.

– Jag skulle säga att den extra motivationen kommer från jakten på seger och en plats i semifinalen. Vad som händer nu kommer inte att förändra resultatet från finalen i Kiev. Det är i det förgångna, säger anfallaren. 

Han får en följdfråga om Sergio Ramos och huruvida det finns en särskild motivation inför att ställas mot honom igen. 

– Den matchen är i det förflutna, så jag tänker inte på honom. Jag fokuserar på mitt lag. Alla fokuserar på sitt lag och alla vill vinna, så är det.

Salah ser en tydlig förändring i Liverpool sedan finalförlusten 2018.

– Sedan dess har vi vunnit Premier League och Champions League. Vi är vinnare. Det är en stor skillnad. 

Om man jämför Real Madrids lag som det ser ut nu och i finalen i Kiev har de förlorat sin största stjärna Cristiano Ronaldo.

– Det är annorlunda, konstaterar Salah.

– De har blivit av med ett par fantastiska spelare, så som Cristiano Ronaldo - den bästa spelaren i klubbens historia, en spelare som levererade så många mål. Samtidigt har de värvat (Eden) Hazard. Eden har haft otur, han har varit skadad. Men det är helt klart ett annat lag.

– Det laget är i kvartsfinal, det består av fantastiska spelare. Vi måste vara redo inför mötet.

– Vi båda är starka. Båda lagen har vunnit sina två senaste matcher i Champions League. Båda lagen är väl förberedda. Det är en speciell turnering och båda lagen gör det bra.

Salah menar att Madrid-lagets otroliga statistik från Champions League är det som oroar honom mest.

– Ja, de kan vinna Champions League. De gör det väldigt bra i den här turneringen, de har vunnit den många gånger - fyra gångar på tio säsonger. De är ett lag som verkligen gillar Champions League.

Zinedine Zidane har i sitt arbete både som spelare och manager imponerat på Salah.

– Han är en otrolig tränare. Han har vunnit Champions League tre gånger. Han gör ett väldigt bra jobb med laget. Han lämnade och har kommit tillbaka för att hjälpa laget att vinna titlar igen. Han var en av mina idoler när jag var liten. Han gör ett fantastiskt jobb.

När Liverpoolstjärnan pratar om sin egen manager och den relationen är han inte lika frispråkig.

– Det är en normal relation mellan två professionella yrkesmän. Det är hur jag skulle beskriva det.

Kvartsfinalerna kommer att spelas inför tomma läktare, precis som alla de tidigare matcherna denna säsong. Anfallaren tror att Liverpool saknar ett fullsatt Anfield mer än vad Real Madrid saknar ett fullsatt Bernabeu.

– Jag skulle säga Anfield, jag tror att alla kan se det. Vi har förlorat mycket utan våra supportrar. Jag tror att vi är det lag som lider mest av att spela utan supportrar.

I intervjun kommer Real Madrids unge anfallare Vinicius Junior på tal och dennes problem med avsluten. Salah berättar hur han själv slet med just det tidigare i sin karriär.

– Jag tror inte att ni behöver oroa er om honom. Jag var inte heller en naturlig avslutare, jag behövde jobba väldigt hårt. Jag minns när jag var i Basel, då kunde jag inte göra så många mål. Sedan gick jag till Chelsea, Fiorentina, Roma... Jag jobbade mycket med Spalletti (i Roma). Nästan varje dag efter träning så stannade vi kvar på planen och bara sköt och sköt och sköt.

– Jag byggde också en plan i min trädgård hemma så att jag kunde fortsätta att träna avslut. 

Salah ger inte mycket för frågan om vilken Real Madrid-spelare han helst hade sett i Liverpool.

– Jag tycker att vårt lag är tillräckligt bra ändå, så är det.

Precis som när han gjorde en intervju med spansk media i vintras fick Salah även denna gång frågor om sin framtid. 

– Jag hoppas att jag kan göra samma sak som jag gjort under de senaste åren - vinna titlar, göra mål, hjälpa mitt lag att vinna titlar. Det är det allra viktigaste för mig, säger Salah.

Vilken klubb han spelar i i framtiden var inget han ville gå närmare in på.

– Det är inte upp till mig. Vi får se vad som händer, men jag föredrar att inte prata om det nu. 

Han stänger inga dörrar för spel i Spanien framöver.

– Jag hoppas att fortsätta spela i många år. Varför inte? Ingen vet vad som händer i framtiden, så ja, kanske en dag. 

Bannerbild